UFC komt vanaf 14 januari naar Vlaanderen, live op GoPlay

UFC komt vanaf 14 januari naar Vlaanderen, live op GoPlay

Met meer dan 40 UFC-evenementen als onderdeel van de nieuwe, meerjarige overeenkomst tussen Play Media en UFC

UFC krijgt er vanaf 14 januari een nieuwe thuis bij in Vlaanderen: GoPlay. UFC - wereldwijd de meest toonaangevende organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA) - en Play Media hebben daarover een akkoord bereikt en slaan de komende jaren de handen in elkaar om meer dan 40 UFC-evenementen per jaar te livestreamen op GoPlay. Zowel alle Fight Nights als de genummerde evenementen zijn volledig te volgen op het online platform. Er staan ook verschillende Europese fights op de planning en die kunnen de Belgische fans daarbovenop volledig live en gratis lineair bekijken op Play6.

Passie, doorzettingsvermogen, vechtlust, emotie en entertainment, zowel op als naast de Octagon. Dat is UFC. Daarom biedt GoPlay naast alle livestreams van de UFC-evenementen ook heel wat uren aan extra UFC-content aan in de aanloop naar de events, waaronder persconferenties, voorbeschouwingen en wegingen. De hardcore fans en zij die geen genoeg kunnen krijgen van hun favoriete MMA-idolen, kunnen ook nog afstemmen op extra shows zoals de UFC Countdown en UFC Connected of samenvattingen bekijken van alle hoogtepunten.

Programmadirecteur Annick Bongers: “UFC blaast binnenkort 30 kaarsjes uit en de organisatie is in al die jaren uitgegroeid tot een icoon binnen de gevechtssport. Sport zit al jaar en dag in het DNA van Play en met de live events van UFC willen we daar nog een extra streng aan toevoegen. En dat al zeker voor de komende jaren. Er is op dit moment een trouwe en loyale fanbasis, ook in eigen huis met Pedro Elias en één van zijn goede vrienden en regisseur Robin Pront die er een eigen podcast over maken: OEP Z'N BAKKES. Door het grote entertainmentgehalte blijft de sport elke dag verder doorgroeien, vooral bij jonge, mannelijke kijkers. Het is ook die doelgroep die we op GoPlay nog meer willen bedienen. Zij weten nu dat ze binnenkort op één plek terecht kunnen: GoPlay.”
David Shaw, Executive Vice President en Hoofd Internationaal van UFC: “Play Media heeft een overtuigende en spannende visie voor hun UFC-coverage in België. We kijken ernaar uit om het nieuwe jaar spectaculair te beginnen, enerzijds voor onze toegewijde MMA-fans in België.”
UFC FIGHT NIGHT®: ANKALAEV vs. WALKER 2 in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari
UFC FIGHT NIGHT®: ANKALAEV vs. WALKER 2 in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari

UFC maakt zijn debuut op GoPlay met UFC FIGHT NIGHT®: ANKALAEV vs. WALKER 2 in de nacht van zaterdag 13 op zondag 14 januari. Op 21 januari is er al meteen het eerste genummerde evenement van het jaar - UFC® 297: STRICKLAND vs. DU PLESSIS - waarbij middengewichtkampioen Sean Strickland zijn titel verdedigt tegen Dricus Du Plessis, terwijl Raquel Pennington en Mayra Bueno Silva strijden om de titel in het bantamgewicht voor vrouwen.

Story image

UFC heeft door de jaren heen al heel wat legendes voortgebracht, zoals onder anderen Conor McGregor en Ronda Rousey. Afgelopen augustus slaagde de Belg Oki Bolaij erin een felbegeerde kans te bemachtigen om in UFC te strijden na een overwinning bij Dana White's Contender Series. De volgende stappen in zijn MMA-carrière zijn nu ook meteen live te volgen op GoPlay, met zijn eerste gevecht in de nacht van zaterdag 10 februari op zondag 11 februari.

Over UFC®

Story image

UFC® is 's werelds belangrijkste organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA), met meer dan 700 miljoen fans en 243 miljoen volgers op sociale media. De organisatie heeft jaarlijks meer dan 40 live-evenementen in enkele van de meest prestigieuze arena's over de hele wereld en bereikt meer dan 900 miljoen tv-huishoudens in meer dan 170 landen. De selectie van atleten van UFC omvat de beste MMA-atleten ter wereld die meer dan 80 landen vertegenwoordigen. De digitale aanbiedingen van de organisatie omvatten UFC FIGHT PASS®, een van 's werelds toonaangevende streamingdiensten voor vechtsporten. UFC maakt deel uit van TKO Group Holdings (NYSE: TKO) en heeft zijn hoofdkantoor in Las Vegas, Nevada. Voor meer informatie, bezoek UFC.com en volg UFC op Facebook.com/UFC en @UFC op X, Snapchat, Instagram en TikTok: @UFC.

Niels Pittevils Persverantwoordelijke Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

Over GoPlay

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

GoPlay
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde