Skip to Content
Play laat in 2022 onbekende Vlamingen schitteren in originele versies van kwaliteitsformats De Mol, Extreme Makeover, De Bachelor en: Alex Agnews Fear Factor

Play laat in 2022 onbekende Vlamingen schitteren in originele versies van kwaliteitsformats De Mol, Extreme Makeover, De Bachelor en: Alex Agnews Fear Factor

Onbekende Vlamingen staan centraal in originele versies van een uitgekiende selectie kwaliteitsformats die Play in 2022 programmeert op het platform GoPlay en op de vier lineaire zenders. “De komende maanden nemen Vlamingen van alle rangen, standen, leeftijden of afkomst deel aan de originele Vlaamse versies van oerformats als De Mol, Blind Gekocht, De Bachelor, Extreme Makeover, Bake Off en Klopjacht: het metier van onze programmamakers komt dit jaar helemaal naar boven. Ik ben bijzonder trots dat we de kijker kunnen verwennen met zo’n kwalitatief makerschap, dat maakt vandaag helemaal het verschil”, zegt programmadirecteur Annick Bongers.

“Compleet nieuw is het familieprogramma Come Dance With Me, waarin getalenteerde jonge dansers hun moeder of vader overtuigen om hun danspartner te worden. Dat zijn onze sterren van het kleine scherm. En Alex Agnew zoekt in zijn Fear Factor de grenzen van de angsten van de modale Vlaming op: een ongeziene combinatie”, weet Annick Bongers. “Als we dit jaar Bekende Vlamingen ontvangen, dan doen we dat in stijl. Zoals Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis dat in hun Griekse villa elke week helemaal anders doen. Of Erik Van Looy, die dit najaar de Allerslimste Mens ter Wereld speelt. Terwijl Gert Verheyen, Jonas Geirnaert en James Cooke samen met Elodie Ouedraogo, Annelien Coorevits en Ella Leyers samen over de oceaan zeilen.”

Gloria Monserez schittert in Liefdestips aan Mezelf, volledig exclusief voor GoPlay. Op dit populaire online platform is ook de nieuwe fictiereeks Hacked te vinden én de nieuwe webreeks Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap. Nog nieuw in 2022 bij Play: absurdistische fictie in Nonkels, comedy-acteurs op hun best in Zijn Daar Geen Beelden Van?, en Dennis Xhaët als gloednieuwe host van Café De Mol. En natuurlijk ook nieuwe seizoenen van onder meer De Container Cup, James De Musical, Don’t Worry Be Happy, The Sky Is The Limit, De Cooke & Verhulst Show LIVE, Stukken van Mensen, Ooit Vrij, De Verhulstjes, Het Parket. Dit voor- en najaar worden hier nog verschillende nieuwe en vertrouwde programma’s aan toegevoegd. Jeff en Pieterjan van Supercontent selecteren in hun nieuwe programma Replay de meest opvallende fragmenten uit het Play-archief.

Play in 2022

Fear Factor (NIEUW)

Story image

Play4 en Alex Agnew brengen het grensverleggende Fear Factor in 2022 op geheel eigen waanzinnige wijze terug. Fear Factor wordt dit najaar dé reality-spelshow van Vlaanderen met onbekende duo’s die hun grootste angsten recht in de ogen kijken en boven zichzelf uitstijgen. Play4 weet als geen ander hoe succesvolle originals op geheel eigen wijze terug te brengen: de zender gaat met de nieuwe Fear Factor voor scherp, ruw én luid en vond die vertaalslag in master of ceremony: Alex Agnew. Want bij een geschift programma hoort nu eenmaal een gepaste gastheer.

De nieuwe Fear Factor op Play4, dat wordt in de eerste plek een strijd met jezelf, het verleggen van je eigen grenzen en je eigen angsten recht in de ogen durven te kijken. Lef, avontuur én spanning, laat dat nu eenmaal het DNA zijn van Play4 en Fear Factor. Daarom daagden wij onze gloednieuwe Master of Ceremony Alex Agnew al eens uit om zich te laten betasten door een bijzonder beestig exemplaar. Maar geen zorgen: Fear Factor 2022 blijft ver weg van het eten van wansmakelijke zaken, en gaat in de eerste plaats voor ongezien spektakel. Kandidaten zullen de kans krijgen om zaken te doen die je doorgaans enkel in de betere actiefilm ziet gebeuren. Fear Factor 2022 zal durfals de kans geven toeren uit te halen waartoe ze doorgaans nooit toegang toe krijgen.

Alex Agnew zoekt daarom straffe duo’s. In alle mogelijke combinaties. Koppels die hun sleur willen doorbreken, collega’s die elkaar nog beter willen leren kennen dan via een gewone teambuilding, of ex-geliefden die elkaar toch nog voldoende vertrouwen om samen de strijd aan gaan. Alex Agnew confronteert de deelnemers met een reeks beproevingen en ongeziene stunts die hen tot het uiterste drijven, zowel fysiek als mentaal. De duo’s gaan de strijd met zichzelf, hun partner in crime en de andere duo’s aan. Eén duo gaat uiteindelijk naar huis met een geldprijs. Iedereen boven de 18 jaar mag zich in duo aanmelden om samen te strijden in Fear Factor. Sla jullie hand in elkaar of ken jij het ideale duo, ga dan naar goplay.be/inschrijven. Later dit jaar bij Play4.

Extreme Makeover Vlaanderen (NIEUW)

Story image

James Cooke en Play4 brengen ‘s werelds grootste, meest spraakmakende en life- changing verbouwprogramma naar Vlaanderen: het succesformat Extreme Makeover Home Edition! In Extreme Makeover Vlaanderen nemen vrienden, familie en/of buren het huis onder handen van een gezin dat het moeilijk heeft. 

In Extreme Makeover Vlaanderen krijgt het huis van een gezin dat altijd klaar staat voor een ander en zichzelf daardoor vergeet, een ongeziene extreme verbouwing. Families met een hartverwarmend verhaal die een duwtje in de rug kunnen gebruiken - simpelweg omdat ze niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning - kunnen binnenkort op de hulp rekenen van James Cooke en zijn drie experten van Extreme Makeover Vlaanderen.

Met de hulp van hun achterban, James en het team van experten hoeft de familie helemaal niets te doen. De grootste fans van het gezin en het Extreme Makeover-team werken dag en nacht samen voor dat ene doel: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven. Dit najaar bij Play4.

Come Dance With Me (NIEUW)

Story image

Na het succes van Dancing With The Stars, brengt Play4 nu ook het Amerikaanse format Come Dance With Me voor het eerst naar België. In de gloednieuwe Play4-dansshow overtuigen getalenteerde jonge dansers uit het hele land hun moeder of vader om hun danspartner te worden. De jongeren delen hun liefde voor dans met hun moeder of vader, kortom met iemand die in hun dansdromen gelooft. Ook de onderlinge band tussen een mama of papa met zijn of haar kind, speelt een belangrijke rol in dit verhaal. Geen enkele ouder wil zijn of haar kind teleurstellen. Samen gaan ze de uitdaging aan en strijden ze als duo voor de titel. 

Het wordt een spannende, emotionele reis om de uitdagende danspasjes en choreografieën aan te leren en uit te voeren. Met de hulp van professionele choreografen en Master of Ceremonies Gers Pardoel en social lady Julie Vermeire zetten ze hun beste beentje voor om naar huis te gaan met de titel én geldprijs van 25.000 euro. Come Dance With Me is een productie in samenwerking met Lecter Media. Later dit voorjaar bij Play4.

Nonkels (NIEUW)

Story image

Diep in de West-Vlaamse polders wonen de drie broers Persyn sinds jaar en dag op hetzelfde perceel. In het voormalig ouderlijk huis hokt eenzaat Pol (Wim Willaert), in de fermette daarnaast woont pantoffelheld Luc (Jelle De Beule) met zijn pinnige vrouw Carine (Isabelle Van Hecke). Hun twee woonsten staan in de schaduw van de moderne villa van nouveau riche en ondernemer Willy (Rik Verheye) en diens jongere vrouw Delphine (Emilie De Roo).  

Hun relatieve rust wordt grondig verstoord wanneer de Kameroense vluchteling Innocent Dipanda (Blaise Afonso) onaangekondigd bij Luc voor de deur staat, en hem vraagt om onderdak. Luc had de voormalige pennenvriend van zijn dochter Anke (Silke Thorrez) immers zelf meermaals geschreven – vanop een veilige 6000 kilometer in vogelvlucht – dat hij altijd welkom was bij zijn tweede familie in België. Maar stel een vraag aan één Persyn, en je krijgt weerwoord van de hele familie; trek in bij één pennenvader, en je krijgt er twee bemoeizieke nonkels bij.  

Nonkels is een komisch drama over oude ideeën en een nieuwe werkelijkheid, authentiek West-Vlaams en goedbedoeld koeterwaals, natuurlijke slijtsporen en slijtvast kunstgras. Nonkels werd geschreven door Jelle De Beule, Rik Verheye en Koen De Poorter en geregisseerd door Jelle Gordyn. Later dit jaar op Play4.

Viva La Feta (NIEUW)

Story image

Toen ze twee jaar geleden met een zeilboot de Atlantische Oceaan overstaken, smeedden Jani Kazaltzis en Otto-Jan Ham een band voor het leven. Allebei beseften ze dat weg van de wereld de tijd nemen om na te denken over het leven en te ontspannen, te lachen, te genieten van de eenvoudige dingen, een krachtig mentaal medicijn is in deze hectische tijden. Dit voorjaar wacht Jani en Otto-Jan een niéuwe odyssee, en die is Griekser dan ooit. In hun vakantiehuis op Sifnos, een klein eiland in de westelijke Cycladen, nodigen ze acht bekende gasten uit om bij hen tot rust komen en weer energie op te doen: Martien Meiland, Marlène de Wouters, Bart De Wever, Bockie De Repper, Barbara Sarafian, Serine Ayari, Reginald Moreels en Marie & Viktor Verhulst. Alleen weten ze niet op voorhand wie hun gasten zijn en dat zorgt soms voor gênante momenten … 

Of de twee goeie gastheren zijn, zal nog moeten blijken, want ze zullen voor alles op zichzelf aangewezen zijn. Een propere kamer, een copieus avondmaal, de klok rond entertainment… Zodra een gast toekomt, is het improviseren geblazen, en hebben ze 48 uur om hem of haar als herboren op de ferry huiswaarts te krijgen. Hierbij maken ze gretig gebruik van al wat Sifnos te bieden heeft, daarin bijgestaan door de immer sympathieke eilandbewoners. Een frisse duik in het kobaltblauwe water, een culinaire verrassing in één van de typische taverna’s of gewoon een goed gesprek op een witgepleisterd dakterras… Niks moet, alles mag. De schoonheid ontdekken van Sifnos en zijn inwoners, en een totaal andere kant leren kennen van Jani, Otto-Jan én hun gasten? Dat kan in het nieuwe Woestijnvis-programma Viva La Feta

True Crime Belgium (NIEUW)

Story image

Osman Calli, een Turkse Gentenaar die in 2008 werd veroordeeld tot levenslange opsluiting voor een viervoudige moord en dubbele moordpoging, behaalde deze week alle krantenkoppen. Hij leeft sinds 2020 als een vrij man in Turkije, nadat hij in 2013 naar daar werd overgebracht om zijn straf uit te zitten. Later dit jaar kan je bij Play4 terecht voor True Crime Belgium, een unieke docureeks waarin Belgische, waargebeurde misdaadverhalen volledig worden uitgespit. Ook de zaak rond Osman Calli komt uitgebreid aan bod: over hoe een koele seriemoordenaar in één nacht zijn vrouw, zijn zus, zijn ex en haar schoonmoeder in Gent en in Aalst vermoordde. Twee slachtoffers van de nachtelijke raid overleefden de schietpartij. Eén van de twee betrof een vergissing, deze man is voor zijn leven gekluisterd aan zijn rolstoel. Beiden slachtoffers getuigen openhartig over de zaak die hun leven veranderde.

De 16-delige docureeks belicht rechtszaken waarvan de harde realiteit de fictie vaak overtreft. Met beklijvende getuigenissen van speurders, onderzoeksrechters, openbare aanklagers, nabestaanden maar ook slachtoffers die de misdaad overleefden. Als kijker zit je bij True Crime Belgium op de eerste rij.

De makers van True Crime Belgium konden op journalistieke wijze de hand leggen op authentiek gerechtelijk foto -en videomateriaal dat voor het eerst zal getoond worden in deze bloedstollende reeks. Wat is er gebeurd? Wie heeft het gedaan? Wat bezielde de dader? En hoe werd de zaak opgelost? Tot welke bestraffing leidde het onderzoek? Deze meeslepende misdaadreeks doet je op het puntje van je stoel zitten. Later dit jaar op Play4.

Replay (NIEUW)

Story image

Jeff en Pieterjan van het Youtube-kanaal Supercontent gaan op zoek naar de allerleukste fragmenten uit het rijke tv-archief van de Play-zenders. Samen ontdekken ze legendarische momenten uit de talloze programma’s van VT4, VIER en Play4. Dit voorjaar op Play4.

Zijn Daar Geen Beelden Van? (NIEUW)

Story image

In de nieuwe Play4-comedyshow Zijn Daar Geen Beelden Van? gaat een topcast van comedy acteurs op zoek naar het achterliggende verhaal van een hele reeks bestaande krantenkoppen die de voorbije jaren verschenen in onze nationale en regionale pers: ‘Man klaagt ouders aan omdat die zijn pornocollectie bij het huisvuil zetten’, ‘Dieven stelen met water gevulde jacuzzi uit tuin in Diepenbeek’ of ‘Boer rijdt met gevonden bom naar gemeentehuis’. Stuk voor stuk zijn het bizarre koppen die tot de verbeelding spreken, maar waar heel wat vragen onbeantwoord blijven: Hoe? Wie? Wat? Waar? Waarom? En zijn daar dan geen beelden van?

We leven immers in een tijd van beelden. Beelden van katten, beelden van pasgeboren baby’s, ja, zelfs beelden – véél beelden – van Koen Crucke. Kortom: we filmen alles! En toch zijn er nog steeds bizarre en hilarische verhalen die ontsnappen aan onze altijd draaiende camera’s en smartphones. Tot vandaag. 

Om die echte, en vooral ook absurde krantenkoppen nog absurder tot leven te brengen doet Zijn Daar Geen Beelden Van? beroep op een sterke cast van vaste waarden en nieuw talent: Joren Seldeslachts, Robrecht Vanden Thoren, Lize Feryn, Bert Haelvoet, Els Dottermans, Warre Borgmans, Debbie Crommelinck, Charlotte Verlinden, Tanya Zabarylo, Line Ellegiers, Nic De Houwer, Inge Paulussen, Peter Thyssen, Camilia Blereau & Tom Audenaert. Zijn Daar Geen Beelden Van? is elke donderdag om 21u30 te zien op Play4.

F*** You Very, Very Much (NIEUW)

Story image

Elke maandag kan de kijker om 21u30 terecht op Play4 voor F*** You Very, Very Much. Een herkenbare, atypische reeks over jezelf vinden in tijden van Tinder en tofu. F*** You Very, Very Much wist recent maar liefst 12 nominaties in de wacht te slepen voor de Ensors, de belangrijkste Vlaamse film- en televisieprijzen.

De reeks volgt het onstuimige stadsleven van hippe dertigers: een bestaan gevuld met familie, flirten, drank en drama. In één foute, uit de hand gelopen wilde nacht gooit An (Frances Lefebure) haar hele leven overhoop. Ze ruilt haar shitty job en zeven jaar relatie in voor een zorgeloos bestaan vol schaamteloze eerlijkheid, rekenend op de logeerbedden van haar twee beste vriendinnen: Flo (Evelien Bosmans) en Violet (Daphne Wellens).

Naast de hoofdcast is er ook nog een bont arsenaal aan bijrollen en originele cameo’s. Geen chaos zonder love interests en die rollen worden vertolkt door acteurs Jonas Geirnaert, Boris Van Severen, Patrick Vervueren, Ramy Moharam Fouad en Titus De Voogdt. Ook Violet Braeckman en Jennifer Heylen verschijnen in de reeks. Verder zien we ook Arne Sierens, Els Olaerts, Katelijne Verbeke, Tiny Bertels, Sofie Decleir, Ruth Becquart, Peter de Graef, Gene Bervoets en Damiaan De Schrijver als de bezorgde en iets minder bezorgde oudere volwassenen rond hen.

De reeks werd geschreven door Bert Scholiers, die samen met Jonas Govaerts (Welp) de tiendelige serie regisseerde. Malin-Sarah Gozin (Tabula Rasa) was creative producer van dienst. F*** You Very, Very Much is een productie van Caviar. De serie sleepte dit jaar maar liefst 12 Ensor-nominaties in de wacht. ​

De Verhulstjes (SEIZOEN 3)

Story image

De famous fam is opnieuw van de partij en dit seizoen volgen we de familiesaga van Gert, Ellen, Vik en Marie vanuit hun nieuwe appartement in hartje Antwerpen. De bonte bouviers Leo en Marcel krijgen er hun eigen kamertje zodat Ellen geen moment van hun zijde moet wijken, want met Marcel gaat het niet zo goed. Elke maandag om 20u35 op Play4.

Big Brother (SEIZOEN 2)

Story image

Big Brother is al een paar weken almachtig en overal: in het nieuwe huis, op Play 247, GoPlay én Play4. Peter Van de Veire en Geraldine Kemper gidsen de kijker door de gebeurtenissen in een nieuw huis met nieuwe regels. En de kijker, die bepaalt ondertussen de windrichting. Heel wat Vlamingen en Nederlanders gaan de uitdaging aan om met elkaar samen te leven, 24/7. En dat zorgt af en toe voor de nodige strubbelingen … Gemiddeld zaten er al zo’n 403.000 kijkers klaar per aflevering, goed voor gemiddeld 21,5% marktaandeel op VVA 18-54 en dat in een erg concurrentieel tijdslot recht tegenover de populaire soaps. De zender Play247 bereikt daarbovenop nog eens 512.000 Vlamingen die elk gemiddeld al 12,5 uur naar de livestream keken. Van maandag tot zaterdag op Play4.

De Bachelor (SEIZOEN 2)

Story image

Na een succesvolle eerste editie van De Bachelorette met Elke Clijsters, keert Play4 terug met een nieuwe editie van De Bachelor. Na een aantal veelbesproken liefdesrelaties is Fabrizio Tzinaridis klaar voor een nieuw hoofdstuk in zijn liefdesleven. Daarvoor schakelt hij de hulp in van Goedele Liekens. Goedele zal Fabrizio met raad en daad bijstaan als host in De Bachelor. Samen trekken ze terug naar zijn roots, naar het idyllische Griekenland. Op deze voor hem bijzondere plek hoopt hij zich open te kunnen stellen om opnieuw verliefd te worden. Elke woensdag om 20u35 op Play4. 

Stukken van Mensen (SEIZOEN 7)

Story image

Vorig jaar waren ze nog met zeven, maar de Stukken van Mensen-experten hebben er een nieuw lid bij in het nieuwe, zevende seizoen: vintagedealer en interieurstyliste Paulette Van Hacht. Elke dinsdag jaagt Paulette in de Verbeke Foundation op dezelfde pareltjes, pronkstukken, leuke hebbedingen en kunstschatten als haar concullega’s en mede-topdealers. Van een oude Romeinse munt over een prachtwerk van Keith Haring tot kleding van Eddy Wally, niets is te zot voor een bod, maar wie trekt de verkoper over de streep en wie blijft met lege handen achter? En geen Stukken van Mensen zonder gastvrouw en presentatrice Evy Gruyaert.

Aan unieke objecten is er dit seizoen alvast geen gebrek: een Romeinse munt, een werk van Keith Haring, een schilderij van Bram Bogart, een kledingstuk van Eddy Wally, een Playboy flipperkast, een Austin-Healey of een design kapstok van Bas Pattyn, alles passeert de revue en voor de juiste prijs vinden de stukken ook een nieuwe eigenaar. Ook Bart De Wever, Marina Wally, Jan Verheyen, Linde Merckpoel, Piet Huysentruyt, Willy Naessens, Riadh Bahri, Véronique De Cock en Xavier Taveirne wagen hun kans.

Don’t Worry Be Happy (SEIZOEN 3)

Story image

Money makes the world go round. Maar wat als je plots alles kwijt geraakt? Wat als je nooit wat gehad hebt? Wat als je worstelt om rond te komen? Wat als je geld niet belangrijk vindt? Niet voor iedereen is the sky the limit en niet iedereen heeft het breed. Deze levenskunstenaars leven heel zuinig, maar voelen zich de koning te rijk. Het leven is mooi, als je het maar wil zien. Maar hoe doe je dat zonder veel geld? Elke donderdag om 20u35 op Play4.

Mijn Slechtste Beste Vriendin (SEIZOEN 2)

Story image

Gezonder dan ieders favoriete frituursnack maar even verslavend: ondertussen kon de kijker op Play4 genieten van Mijn Slechtste Beste Vriendin. Een dagelijkse comedy soap over cassante vriendschappen, relaties en de queestes van het leven.Goed nieuws voor de fans! Later dit jaar verwelkomt Play4 ook een tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin. In dit nieuwe seizoen maken ook Ella Leyers, Titus De Voogdt en Isabelle Van Hecke hun opwachting. 

De Mol (SEIZOEN 10)

Story image

Wat was het woord van het jaar nu weer? Correct! Niet enkel taalminnend Vlaanderen, maar ook De Mol start binnenkort met een enthousiaste dosis knaldrang. Want het nieuwe seizoen is meteen ook een jubileumeditie en voor zijn tiende verjaardag heeft De Mol een onvergetelijk verrassingsfeestje in petto.

Gastheer Gilles De Coster trakteert de komende weken een groep onbekende Vlamingen op een strategisch potje island hopping. Starten doet De Mol in Lanzarote, de archipel met surrealistische landschappen, vulkanische energie en zwoele woestijnwind. Veel tijd voor siësta y fiësta is er niet, want de kandidaten hebben als vanouds één gemeenschappelijk doel: alle opdrachten doen slagen en zoveel mogelijk geld verdienen voor de groepspot. 

Maar ook nu weer schuilt in de schaduw van dit zonovergoten spektakel een verrader. Een saboteur die de groep maar al te graag tegenwerkt op hun wonderlijke reis langs de Canarische Eilanden. En de eindbestemming halen is enkel weggelegd voor zij die de mol kunnen ontmaskeren… Dit voorjaar op Play4.

Café De Mol (SEIZOEN 10)

Story image

Meteen na elke aflevering van De Mol kunnen de fans van het eerste uur terecht in Café De Mol om samen met bekende en onbekende diehard-mol-vangers op zoek te gaan naar tips en tricks om de mol te ontmaskeren. Om deze toch wel soort van nationale competitieslag in goede banen te leiden doet Café De Mol beroep op Play Sports- host en ex-basketter/NBA-specialist Dennis Xhaët. Wat power forward zal goed van pas komen want hij gaat met het Café meteen helemaal LIVE en doet dat vanuit de De Koninck Stadsbrouwerij in Antwerpen. De place to be dus om elke zondagavond een glimp op te vangen van de afvallers en om samen met vrienden en familie te klinken op wankele theorieën en gewiekste ontdekkingen.

De Container Cup (SEIZOEN 3)

Story image

Een nieuw seizoen van De Container Cup, dat zijn 30 nieuwe topsporters en 8 verse bekende Vlamingen voorzien van commentaar door de twee minst geloofwaardige sportjournalisten van het land: Pedro Elias en Wesley Sonck. De container staat middenin het Koning Boudewijnstadion. De meest iconische sportlocatie van ons land. En dit seizoen krijgt het succesconcept een extra laag. Elke aflevering focust op een duel tussen twee topsporters met een band. Persoonlijk of sportief. De toss bepaalt telkens wie als eerste de container mag betreden. De tegenstander kan de prestatie live volgen vanuit de kleedkamer van de Rode Duivels. Dubbelinterviews geven extra pigment aan de wedstrijd en alle tijden komen nadien nog steeds terecht in een algemeen klassement. De Container Cup is dit voorjaar terug te zien op Play4

Blind Gekocht (SEIZOEN 4)

Story image

Na jaren zelf een huis te zoeken, beslissen om al je spaarcenten over te laten aan drie experten: Bart, Béa en Kelly – dat is de formule van Blind Gekocht! In het vierde seizoen verwelkomt Play4 naast zeven nieuwe koppels, ook een nieuwe presentator: Jani Kazaltzis! Samen met makelaar Béa Vandendael en interieurarchitecten Kelly Claessens en Bart Appeltans gaat Jani op zoek naar dat ene droomhuis dat de koppels zelf maar niet te pakken krijgen. Later dit voorjaar op Play4.

Topdokters (SEIZOEN 9)

Story image

Topdokters is en blijft een vaste waarde op Play4. Ondertussen zit de succesvolle reeks al aan zijn negende seizoen. Daarin maken negen nieuwe dokters hun opwachting. Vanuit hun eigen medische specialiteit delen ze hun inzichten, kennis, passie en gedrevenheid voor het vak. Ze nemen de kijker opnieuw mee achter de schermen van hun consultaties en operaties. Deze negen dokters zijn de besten in hun vak en in Topdokters laten ze zien waarom. Van orthopedische ingrepen bij sporters en ingenieuze rectumchirurgie tot het behandelen van zeldzame bot - en wekedelentumoren of eetstoornissen. De dokters hebben hierbij maar één doel voor ogen: elke dag opnieuw het beste van zichzelf geven om hun patiënten alle nodige zorgen te bieden. Binnenkort op Play4.

Het Parket (SEIZOEN 2)

Story image

Na het succes van het eerste seizoen op Play4, opent Het Parket opnieuw de deuren om een inkijk te geven in zijn werking. Dit seizoen gaat documentairemaker Eric Goens de West-Vlaamse toer op en volgt hij het Openbaar Ministerie in Brugge, Ieper en Kortrijk. Lies, Tessa, Roeland, Maarten en nog vele andere parketmagistraten tonen ons de problemen waarmee zij elke dag worden geconfronteerd. 

Want ook in tijden van corona blijft het parket de belangen van de maatschappij verdedigen, misschien zelfs meer dan ooit. Het aantal meldingen van intrafamiliaal geweld schoot de voorbije twee jaar de hoogte in. En ook mensensmokkel blijft een moeilijk vraagstuk dat het parket West-Vlaanderen probeert op te lossen. Van moordzaken, zedenfeiten, drugsdossiers tot de dagdagelijkse criminaliteit,… In Het Parket maak je het allemaal van op de eerste rij mee. Dit voorjaar op Play4.

Over De Oceaan (SEIZOEN 2)

Story image

Goed nieuws voor de fans van dolfijn avontuur, want Over de Oceaan is terug. Voor het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks stapten opnieuw zes bekende Vlamingen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen.

Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouédraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert zullen vanuit Gran Canaria, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht van meer dan 5000 kilometer afleggen met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caribische zee.

Onder het toeziend oog van kapitein Piet zullen onze zes zeilers non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen. Maar de tocht is deze keer allesbehalve vrijblijvend. De BV’s nemen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren in deze bijzondere bubbel. Dit jaar op Play4.

Ooit Vrij (SEIZOEN 3)

Story image

Voor haar derde seizoen kreeg de ploeg van Ooit Vrij toegang tot de veelbesproken en overvolle gevangenis van Antwerpen, ook wel bekend als ‘de Begijnenstraat’. De gevangenis is een arresthuis: zowel mannelijke als vrouwelijke gedetineerden wachten er op hun vonnis of op een transfer naar een andere gevangenis. Het gebouw barst uit haar voegen, 700 gedetineerden leven er samen in een gebouw dat voorzien is op 440 mensen. Veel gedetineerden slapen er op een matras op de grond. Zowel gedetineerden als personeelsleden proberen hier elke dag mee om te gaan.

Een groot contrast met de hypermoderne gevangenis van Leuze-en-Hainaut, de eerste Waalse gevangenis die zijn deuren opent voor Ooit Vrij. De levens- en werkkwaliteit van de gedetineerden staan er voorop. Ooit Vrij kon er het reclasseringstraject volgen van enkele veroordeelde mannen.

Verder kreeg de ploeg van Ooit Vrij ook toegang tot de gevangenis van Hasselt, een arrest- en strafhuis met 450 gedetineerden en ook een drugvrije afdeling.

Net als de voorbije jaren werd er zowel bij de directie als bij de Psychosociale Dienst (PSD) gefilmd. De PSD begeleidt beklaagden en veroordeelden doorheen hun detentie, en bereidt hen voor op hun re-integratie. Ze geven ook advies over de toekenning van bijvoorbeeld uitgaansvergunningen en elektronisch toezicht. Dit jaar op Play4.

Klopjacht (SEIZOEN 2)

Story image

Kan je in België van de ene op de andere dag volledig van de radar verdwijnen? In het gloednieuwe eerste seizoen van Klopjacht op Play4 werden 12 doodgewone Vlamingen opgejaagd wild! In dit zenuwslopende kat- en muisspel probeerden de kandidaten zeventien dagen lang uit de handen te blijven van een team gespecialiseerde speurders. Thierry en Linne, Wies en Tom, Julie, Rudy en Louise & ook Guilian lieten een steek vallen waardoor ze gevat konden worden door de speurders. Tot op de allerlaatste minuut bleef het razend spannend: niet alleen de goedlachse, creatieve broers Cif en Laid maar ook de doortastende politie-inspecteurs Gianni en Stacey konden voorkomen dat de speurders hen konden vatten. Het eerste seizoen van Klopjacht liet ook televisiekijkend Vlaanderen op het puntje van zijn stoel zitten: dit meeslepende format bereikte gemiddeld 919.000 kijkers per aflevering, hiermee wist dit nieuwe Play4 programma ongeveer 3,8 miljoen Vlamingen te bereiken. 

Goed nieuws voor de fans! Want ook later dit jaar duiken een groep doodgewone burgers onder de radar voor alweer een bloedstollend en avontuurlijk tweede seizoen van Klopjacht op Play4. 

De Allerslimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 20)

Story image

Nog maar pas werd professor dokter Geert Meyfroidt gekroond als De Slimste Mens ter Wereld of Erik Van Looy en de zijnen sleutelen al aan de volgende editie. Een jubileumviering! Want voor het twintigste seizoen gaat het programma op zoek naar De Allerslimste Mens ter Wereld. Het spelersveld wordt samengesteld uit de beste deelnemers van de vorige tien seizoenen en die zijn alvast van plan de sterren van de hemel te kwissen. Een bijzonder competitieve arena dus, maar wel eentje met slingers en ballonnen. Dit najaar op Play4.

De Cooke & Verhulst Show - LIVE vanuit De Zuiderkroon (SEIZOEN 3)

Story image

James Cooke en Gert Verhulst openen weldra opnieuw de deuren van de grootste en meest verrassende televisie talkshow van Vlaanderen. Dat onze gastheren zichzelf én elkaar graag al eens uitdagen was al bekend, maar nog niet dat ze met hun talkshow helemaal LIVE gaan. Zes weken lang nemen ze hun intrek in het prachtige decor van De Zuiderkroon waar ze de meest bekende, opvallende of bijzondere Vlamingen verwelkomen om samen met hen en alle Vlamingen thuis de weekavonden zomers warm af te sluiten. Dit voorjaar op Play4.

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 6)

Story image

Bakkers, houd u klaar en bakken maar! Tien nieuwe, gepassioneerde amateurbakkers stomen zich klaar voor het zesde seizoen van Bake Off Vlaanderen. In de iconische witte tent van Bake Off Vlaanderen halen ze hun beste bakkunsten en creaties boven onder de warme vleugels van Wim Opbrouck. Hopelijk slagen ze erin om juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender in een zoete extase te brengen. Wie volgt architectuurstudente Stephanie op en wordt de beste amateurbakker 2022. Dit jaar op Play4.

Junior Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 2)

Story image

In seizoen twee van Junior Bake Off Vlaanderen verwelkomen we acht nieuwe, dappere bakkers in de baktent. Zes weken lang zal een hevige bakstrijd plaatsvinden in de schaduw van het imposante Rubenskasteel in Elewijt. Gastheer van dienst is opnieuw Jeroom. Van bakken kent hij nog steeds niets, maar als luisterend oor en ongepaste vragensteller, moet niemand hem nog iets leren. De juniors bakken voor het bekende juryduo: Regula Ysewijn en Dominique Persoone. Vol verwachting kijken ze uit naar de smakelijke creaties die uit de ovens van deze nieuwe lichting bakkers zullen verschijnen. Dit jaar op Play4.

Bake Off Vlaanderen Moederdag (NIEUW)

Deze moederdag zet Jeroom alle mama’s in de bloemetjes. Hij doet dat onder het motto: “Zonder moeder zaten we allemaal nog in de ballen van ons vader.” Jeroom nodigt drie bekende families uit voor zijn ‘MILF-dag’. Met bakken enthousiasme en bitter weinig talent stroopt het gezelschap de mouwen op. Terwijl hun kroost bakt, wachten de mama’s in een aparte tent waar Jeroom eigenzinnig en exclusief entertainment voorziet. 

Baksels die de wetten van de fysica tarten, bekende moeders die glimmen van trots en Jeroom als master of ceremony. Dat is de moederdagspecial van Junior Bake Off Vlaanderen.

The Sky Is The Limit (SEIZOEN 6)

Story image

The Sky Is The Limit, ook in 2022. Peter Boeckx gaat met zijn camera dit jaar voorbij de bling bling en gaat op zoek naar moderne sprookjes. Van een man die volgens zijn vader achter de vuilkar ging belanden en nu met zijn bedrijf 100 miljoen euro omzet draait, over een man die vanuit technisch onderwijs toch een succesvol dokter werd, tot een man die als dokterszoon én school drop-out de rijkste van de familie wilde worden en er nog in slaagde ook … en last but not least een man met een vermogen van 2 biljoen pond, meer dan 100 bodyguards en een maansteen horloge van een miljoen dollar. 

James De Musical

Story image

James De Musical brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud mét maar vooral voor onze eigen Vlaamse sterren. Zij zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse puberjaren waar alles kon maar niets mocht. Naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Naar een eerste liefde, die eerste kus, de doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk.

Samen met de beste musicalcast van Vlaanderen, onvergetelijke songs, prachtige podiumacts en geweldige dansers zorgt James De Musical voor hartverwarmende televisie. Dit jaar op Play4.

Sports Late Night

Story image

Ook in 2022 blijven Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys met Sport Late Night op post om de kijker door de hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League te gidsen. Ze blikken daarnaast vooruit op de volgende speeldag en werpen een blik op het klassement. Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag.

UEFA Europa (Conference) League 

Voetbalfans zitten goed bij Play voor de wedstrijden van de UEFA Europa League én de UEFA Europa Conference League

Red Flames

Story image

Naast de samenvattingen van de Jupiler Pro League en de topmatchen in de UEFA Europa (Conference) League blijft de Play-familie inzetten op de Belgian Red Flames. Voetballiefhebbers kunnen in 2022 terecht bij de verschillende Play-zenders voor alle kwalificatiewedstrijden voor het Wereldkampioenschap in 2023 én alle oefenmatchen van onze internationale vrouwelijke trots.

Personal Trainers (NIEUW)

Story image

Later dit jaar geniet je bij Play van de realityreeks Personal Trainers, waarin we personal trainers in allerlei vormen, maten en gewichten volgen. Voor velen is het niet alleen hun job, maar ook een levensstijl. De reeks geeft een inkijk in de engelbewaarders van onze lichamen en hun al even boeiend cliënteel. Want een personal trainer is al lang niet meer voor CEO’s, CFO’s of andere belangengroepen.

GoPlay

Hacked

Story image
“Hoe ver zou jij gaan om te voorkomen dat je diepste geheimen op straat komen te liggen?” 

Ze zijn populair, gevat, en hip... Nilou, Malick en Zahra zijn dé drie jongeren die heel de school wel kent. Maar hoewel ze beste vrienden zijn en alles met elkaar lijken te delen, hebben ze voor elkaar nog steeds geheimen. Ze hebben meer vertrouwen in hun smartphone - de drager van al hun persoonlijke informatie - dan in hun vriendschap. Wanneer ze tot de ontdekking komen dat hun smartphones gehackt zijn, lijkt niets meer zeker. Ze willen er alles aan doen om hun geheimen niet aan de grote klok te hangen, maar met een hacker op de loer, die hen uitdagende opdrachten stuurt in ruil voor hun privacy, worden de drie vrienden geconfronteerd met hun duisterste angsten en geheimen. 

Hacked wordt geregisseerd door Laura Van Haecke en geproduceerd door Dingie. De reeks is een co-productie van SBS Belgium en Streamz en wordt gemaakt met steun van het Innovatielab van het Vlaams Audiovisueel Fonds en Screen Brussels.

Liefdestips aan Mezelf (NIEUW)

"Euhm, liefde? Hoe werkt dat juist? "

Na het plotse vertrek van haar moeder, moet Olivia (Gloria Monserez) verplicht intrekken bij haar pa, een talkshow-presentator die zijn gezin kort na Olivia’s geboorte verliet. Bovendien krijgt ze daar nog een plusmoeder en –zus bovenop. De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, waar ze een zwak voor heeft. Maar hoe de fuck, weet ge of iemand u ook wil? En wanneer is dat dan 'liefde'? In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen, start Olivia een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd.

Liefdestips aan Mezelf is een verrassende webreeks exclusief voor GoPlay, met een eigen identiteit die nauw aansluit bij de leefwereld van jongeren. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee moeten omgaan. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche, zal geregisseerd worden door Charlie Dewulf en wordt geproduceerd door Potemkino.

Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap (NIEUW) *werktitel

Viktor vs. Francesco: Het Belgisch Kampioenschap is een nieuwe webreeks waarin kemphanen Viktor Verhulst en Francesco Planckaert de strijd tegen elkaar aangaan in een reeks absurde, verrassende en écht bestaande kampioenschappen. Hun doel: de tegenstander overtreffen en zo vaak mogelijk Belgisch kampioen worden. Een verrassende, speelse reeks waarin avontuur, sport en spel overgoten worden met een sausje van hilariteit en spanning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Over GoPlay

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

GoPlay
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde