Play Media anno 2023: Grand Cru entertainment, met de smaak van gedurfd vakmanschap

Play Media anno 2023: Grand Cru entertainment, met de smaak van gedurfd vakmanschap

Met must-see programma’s voor een miljoenenpubliek en nog meer nieuwe prikkelende programma’s vervelt SBS in 2023 tot Play Media, met vijf zekerheden:

  1. Nieuwkomers Recht Naar De Gevangenis en Shalom Allemaal! springen in 2023 bij Play in het oog. Samen met nieuwe seizoenen van De Tafel van Vier, Extreme Makeover Vlaanderen en Nonkels.
  2. In 2023 gaat Play4 nóg breder: met nieuwe programmatitels Patiënt Dompi, De Expeditie - Groenland en met Liefdestips aan Mezelf op GoPlay. Naast nieuwe seizoenen van De Rechtbank en Niveau 4.
  3. Play4 toont in 2023 lef: met de gloednieuwe latenightshow Jan Jaap op Zondag en de kwetsbare reeks Boris met Jeroom.
  4. Entertainment neemt in 2023 een prominentere plaats in met de volledig nieuwe Vlaamse versie van MasterChef en de nieuwe muziekshow Tulpen uit Antwerpen. Samen met nieuwe seizoenen van James De Musical, De Verhulstjes, De Mol, Café De Mol, Viva La Feta, Mijn Slechtste Beste Vriendin, The Sky Is The Limit: All Stars, Klopjacht, De Slimste Mens ter Wereld, Over De Oceaan en voetbal.
  5. Play4 verrast in 2023 met de interactieve topfictiereeks Assisen… en speelt in 2023 met showbizz in het dagelijkse Play Café, terwijl buren een kamer van elkaar onder handen nemen in het nieuwe, dagelijkse zomerprogramma Changing Rooms Vlaanderen. Met nieuwe succesvolle seizoenen van Big Brother, Stukken van Mensen, Huizenjagers, Scheire en de Schepping en (Junior) Bake Off Vlaanderen.
Programmadirecteur Annick Bongers: “We zagen afgelopen seizoen al dat on demand kijken minstens even belangrijk is geworden als live kijken. Zeker bij de iets jongere en actievere kijkers die wij hebben. En in plaats van dat on demand kijken proberen af te remmen, hebben we het omarmd. We hebben sterke content, gemaakt door de beste talenten. Drive en vakmanschap zijn hier in overvloed. We hebben veel must-see titels en komen met nieuwe prikkelende programma’s.”

Play brengt ook in 2023 een helder en eenvoudig lineair schema:

“Om 20u actua van de dag in De Tafel van Vier, vanaf 21u onze prime time titels. En op GoPlay kan je alle content bekijken waar en wanneer je wil. Trouwens, GoPlay titels zijn sterk vertegenwoordigd in de top 10 van de meest gestreamde programma's, wat nog maar eens bewijst dat de kijker bewust op zoek gaat naar onze content. En we krijgen niet alleen erkenning van de kijkers. Ook van jury’s met alleen al in de laatste maanden awards voor Grond, wtFOCK, Hacked, Patiënt Pedro en een Gouden Roos voor James De Musical.”

1.

Nieuwkomers Recht Naar De Gevangenis en Shalom Allemaal! springen in 2023 bij Play in het oog. Samen met nieuwe seizoenen van De Tafel van Vier, Extreme Makeover Vlaanderen en Nonkels

 

Recht Naar De Gevangenis (NIEUW)

Story image

De gloednieuwe gevangenis van de gemeente Haren is klaar voor gebruik. Zes professionals die dagelijks over opsluiting beslissen, onder wie een gevangenisdirecteur, een rechter en de Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne zelf, laten zich vier dagen lang opsluiten om de werking te testen. Ze delen hun cel met ex-gedetineerden die hun straf al hebben uitgezeten. Terwijl de kersverse celgenoten hun draai zoeken in de nieuwe omgeving, denken ze hardop na over het nut van gevangenissen en hun rol daarin.

Shalom Allemaal! (NIEUW)

Story image

Shalom Allemaal! is een documentairereeks die in het voorjaar van 2023 op Play4 te zien is. In de reeks wordt het dagelijkse leven in de Joodse wijk van Antwerpen uitgebreid in beeld gebracht. De kijker gaat samen met journalist Diederik Van den Abeele op ontdekkingstocht en leert het doen en laten van tientallen boeiende bewoners van de Antwerpse shtetl kennen.

Diederik ging gedurende 2,5 jaar bijna dagelijks op pad en slaagde erin om met zijn team unieke beelden te maken van het leven in de Joodse gemeenschap, zowel op straat als achter gesloten deuren. Na verloop van tijd kreeg hij zoveel vertrouwen van de gemeenschap, dat hij ook op plekken kon filmen waar nooit eerder een niet-Jood een voet had gezet. Nog nooit slaagde iemand erin om zo’n unieke documentaire te maken over het leven van de orthodoxe Joden. Tot nu. 

De Tafel van Vier (SEIZOEN 2)

Story image

Na een succesvol eerste seizoen, is de live actuashow De Tafel van Vier er dit voorjaar opnieuw dagelijks om 20u. Minister van Justitie Vincent Van Quickenborne over de dodelijke escalatie van de drugsoorlog, Child Focus-beleidsadviseur Niels Van Paemel over grooming, Nathalie Vandecasteele over de schrijnende situatie van haar broer Olivier in een gevangenis in Iran of de zware schorsing van veldrijder Toon Aerts. Net die onderwerpen die leven in Vlaanderen, die mensen raken en waar mensen van wakker liggen krijgen hun plaats aan De Tafel van Vier. Het concept blijft hetzelfde: host Gert Verhulst nodigt van maandag tot donderdag minstens vier tafelgasten uit, die vanuit hun rol of link met de actualiteit een onderwerp meenemen naar Play Zuid. 

Extreme Makeover Vlaanderen (SEIZOEN 2)

Story image

In 2023 doorkruist de Extreme Makeover-bus opnieuw Vlaanderen. In dit tweede seizoen van Extreme Makeover Vlaanderen neemt James Cooke samen met een team van experten, familie, vrienden en buren opnieuw het huis van verschillende gezinnen die het moeilijk hebben onder handen. Gezinnen met een hartverwarmend verhaal die een duwtje in de rug kunnen gebruiken. Simpelweg omdat ze niet het geld, de mogelijkheid of de tijd hebben om hun huis om te toveren tot die perfecte droomwoning. 

Met de hulp van hun achterban, James en de experten hoeft de familie helemaal niets te doen. In een race tegen de klok gaan ze de bijna onmogelijke uitdaging aan, om een compleet huis in een kort tijdsbestek geheel te renoveren. Een gigantische klus, die onder normale omstandigheden maanden in beslag zou nemen. Ze hebben maar één doel voor ogen: het gezin in kwestie eindelijk hét geluk bezorgen dat ze verdienen door middel van een totale makeover van hun huis. Want voor die gezinnen betekent een nieuw huis de start van een nieuw leven. 

Nonkels (SEIZOEN 2)

Story image

Voor het nieuwe seizoen van Nonkels trekken we opnieuw naar de West-Vlaamse polders waar broers Willy, Luc en Pol Persyn niet met en niet zonder elkaar kunnen. Want het rommelt in de drie huishoudens van de West-Vlaamse broers Persyn. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen.

2.

In 2023 gaat Play4 nóg breder: met nieuwkomers Patiënt Dompi, De Expeditie - Groenland en met Liefdestips aan Mezelf op GoPlay. Naast nieuwe seizoenen van De Rechtbank en Niveau 4

 

Patiënt Dompi (NIEUW)

Story image

Dominique Van Malder, roepnaam Dompi, kennen we als de vrolijke presentator van Viervoeters, de Bachelorette en Radio Gaga en als de bevlogen acteur in series als Albatros en De Twaalf. Maar terwijl hij met zijn imposante verschijning de pannen van het dak speelt op de planken en voor de camera, wordt het fysiek steeds zwaarder om al dat gewicht mee te torsen. Na jaren diëten en onvermijdelijk weer bijkomen, overweegt hij een drastische oplossing: een Gastric Bypass. In Patiënt Dompi volgen we zijn medisch traject maar we zijn ook getuige van de emotionele weg die hij aflegt met alle twijfels, angsten en vragen: Ga ik nog kunnen genieten van lekker eten als mijn maag de grootte heeft van een kippenei? Gaat mijn persoonlijkheid mee halveren met mijn gewicht? Ga ik nog een even goede acteur zijn als ik plots een dunner lichaam heb? Een beklijvende en intieme reeks over een acteur op weg naar een nieuw lichaam en een nieuw leven.

De Expeditie - Groenland (NIEUW)

Story image

In De Expeditie - Groenland maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland. Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 160 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -40°. Het worden onvergetelijke momenten in een prachtige omgeving. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd ook wel geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek en emotioneel, maar ook met die van de groep. 

De Rechtbank (SEIZOEN 12)

Story image

Wat als je hondje sterft 2 dagen na aankoop? Wat als een scheidsrechter voortdurend wordt uitgemaakt voor homo en jeanet? Wat als een kindje zo hard door elkaar werd geschud dat het er blijvende letsels aan overhoudt? Wat als er iets gebeurt tussen een trainer en speler dat niet gewenst is?

In dit twaalfde seizoen volgt De Rechtbank voor het eerst de zittingen van de Nationale Kamer voor Discriminatie en Racisme van de Koninklijke Belgische Voetbalbond en kijkt de reeks mee achter de schermen bij het Vlaams Sporttribunaal waar meldingen van zedenfeiten in sportclubs behandeld worden. Ook de Probatiecommissie opent haar deuren: daar wordt nagegaan of een veroordeelde de opgelegde voorwaarden of werkstraf naleeft en uitvoert. En natuurlijk kijken de camera’s opnieuw binnen bij Vredegerechten, politierechtbanken en correctionele rechtbanken over het hele land.

Niveau 4 (SEIZOEN 4)

Story image

Niveau 4 is inmiddels aan zijn vierde seizoen toe: de voorbije reeksen leverden ruwe en ontnuchterende beelden op. Ze toonden de harde realiteit waarmee de politiekorpsen dagelijks worden geconfronteerd. Na passages in Hasselt, Sint-Niklaas, Aalst en Gent keert Niveau 4 dit seizoen terug naar waar het ooit allemaal begon: Brussel.

In het eerste seizoen kwam de politiezone Brussel West aan bod (met o.a. Molenbeek) en nu trekt tv-maker Eric Goens naar Brussel Zuid. De zone omvat de gemeenten Vorst, Sint-Gillis en Anderlecht. Het is vooral in die laatste gemeente dat de criminaliteitscijfers indrukwekkend hoog zijn. Dealers verkopen open en bloot drugs en verzieken er wijken zoals Peterbos en Kuregem. Op bepaalde plekken is de politie niet welkom en tijdens nieuwjaarsnacht staat de gemeente in vuur en vlam.  

Liefdestips Aan Mezelf

Story image

Euhm, liefde? Hoe werkt dat juist? Vanaf 29 januari is er de nieuwe, verrassende GoPlay-reeks Liefdestips aan Mezelf. Daarin neemt jong, opkomend talent Gloria Monserez de hoofdrol voor haar rekening. Gloria kruipt in de huid van Olivia die na het plotse vertrek van haar moeder verplicht moet intrekken bij haar pa, een talkshow-presentator die zijn gezin kort na Olivia’s geboorte verliet. Bovendien krijgt ze daar nog een plusmoeder en –zus bovenop. De enige die Olivia’s gedachten wat kan verzetten is Max, waar ze een zwak voor heeft. Maar hoe de fuck weet ge of iemand u ook wil? En wanneer is dat dan ‘liefde’? In de hoop om antwoorden te krijgen op die vragen start Olivia - eerst al lachend -  een online onderzoek waarbij ze liefdestips verzamelt en uitprobeert. Maar hierdoor wordt ze al snel vooral met zichzelf geconfronteerd. 

Liefdestips aan Mezelf is een webreeks met een eigen identiteit die nauw aansluit bij de leefwereld van jongeren. Op een verfrissende en humoristische manier worden verschillende thema’s aangereikt waar jongeren vandaag de dag mee moeten omgaan. Liefdestips aan Mezelf is geïnspireerd op het young adult-boek van Sylvia Van Driessche en werd geregisseerd door Charlie Dewulf en geproduceerd door Potemkino

Naast Gloria Monserez zitten er ook heel wat andere bekende namen in de cast, zoals o.a. Jean Janssens (Lisa, D5R), Nathan Naenen (wtFOCK, Kapitein Zeppos), Maïmouna Badjie (Season of Sex, Onder Vuur), Jelle De Beule (Callboys, Nonkels), Joke De Bruyn (Brak, Fair Trade) en Emilie De Roo (Grond, Nonkels).

3.

Play4 toont in 2023 lef: met de gloednieuwe late night show Jan Jaap op zondag en de kwetsbare reeks Boris met Jeroom

 

Jan Jaap op Zondag (NIEUW)

Story image

Jan Jaap van der Wal gaf ondertussen het startschot voor zijn nieuwe latenighttalkshow Jan Jaap op Zondag. Daarin brengt de succesvolle comedian een satirische terugblik op de afgelopen nieuwsweek. Dat doet hij door middel van een satirische monoloog en bijdragen van het scherpe Nieuwsteam: Dena Vahdani, Eva Kamanda en Pedro Elias. Én met muzikale begeleiding van de huisband: Flip Kowlier en de Zondagskinderen

Elke week nodigt Jan Jaap een centrale gast uit voor een verfrissend gesprek. Op zijn eigenzinnige manier leert hij samen met de kijker thuis de gast beter kennen tijdens de show, naar voorbeeld van de Amerikaanse latenightshows. En dan is er nog een muzikaal hoogtepunt om de week met een positieve noot af te sluiten. Kortom, Jan Jaap zorgt voor een glimlach voor het slapen op zondagavond, met het besef maandagochtend weer wakker te worden in een boeiende wereld. 

Boris (NIEUW)

Story image

In Boris maakt Jeroom samen met zijn twee vrienden Jonas Geirnaert en Bockie De Repper een roadtrip door Canada, in een iets te grote camper en gewapend met een Lonely Planet uit 1997. Het doel van de reis: naar het mooiste plekje van Canada trekken om daar de as van Jeroom z'n broer Boris uit te strooien.

Toen Jeroom een tiener was, werd er kanker vastgesteld bij zijn grote broer Boris. Boris nam zich voor om eens hij genezen was een reis door Canada te maken, maar het lot besliste daar anders over. 25 jaar later wil Jeroom zijn broer eren door die reis alsnog te maken. Jeroom wordt vergezeld door twee van zijn beste vrienden, Jonas Geirnaert en Bockie De Repper, die dienst doen als zijn emotionele sherpa’s. 

Hun tocht begint aan Cape Spear, het oostelijkste punt van Canada, voert hen van de oostkust naar de westkust, om te eindigen met een loodzware trektocht naar Boris’ eindbestemming. Onderweg raften ze op modderige rivieren, bezoeken ze het lelijkste wassenbeeldenmuseum van Canada, verliezen ze de waarborg op hun camper, vangen ze monstervissen en testen ze berenspray, maar worden er vooral nieuwe broederbanden gesmeed. 

Ondanks het emotionele verhaal over het afscheid van Jerooms broer, is Boris een ode aan het leven, het verhaal van drie mensen die ondanks hun emotionele bagage de reis van hun leven beleven in één van de mooiste landen ter wereld. 

4.

Entertainment neemt in 2023 een prominentere plaats in met de volledig nieuwe Vlaamse versie van MasterChef en de nieuwe muziekshow Tulpen uit Antwerpen. Samen met nieuwe seizoenen van James De Musical, De Verhulstjes, De Mol, Café De Mol, Viva La Feta, Mijn Slechtste Beste Vriendin, The Sky Is The Limit: All Stars, Klopjacht, De Slimste Mens ter Wereld, Over De Oceaan en voetbal

 

MasterChef

Story image

In deze gloednieuwe editie van MasterChef strijden een aantal amateurkoks tegen elkaar om de felbegeerde titel van MasterChef in de wacht te slepen. Onder toeziend oog van een driekoppige professionele jury geven de koks het beste van zichzelf en proberen ze de lekkerste gerechten op tafel te toveren.

Tulpen uit Antwerpen (NIEUW)

Story image

Wat de mond niet zeggen kan, zeggen tulpen uit Antwerpen. Play4 komt in 2023 met het gloednieuwe muziekprogramma. In Tulpen uit Antwerpen, opgenomen in de nieuwste Play4-uitvalsbasis Play Zuid en in samenwerking met RTL4, zetten presentatoren Kat Kerkhofs en haar Nederlandse co-host Buddy Vedder dé Nederlandstalige covers van 2023 in de bloemetjes.

Tijdens de muziekwedstrijd coveren Vlaamse en Nederlandse artiesten een echte oorwurm van hun taalgenoten. Songs van vroeger en nu die over alle generaties heen mensen verbinden, dat is waar het in Tulpen uit Antwerpen om draait. Alles kan en alles mag binnen alle mogelijke genres, zolang het maar een Nederlandstalig nummer is.

Een grote poule van artiesten wisselen elkaar af, zoals onder anderen Willy Sommers, Kris Kross Amsterdam, Olivia, MAKSIM en Tino Martin. Zij brengen telkens een nummer in hun eigen, gekende stijl. Welke Nederlandse én welke Vlaamse artiest hebben dé Nederlandstalige cover van het jaar beet? 

James De Musical (SEIZOEN 3)

Story image

James De Musical brengt Broadway naar Vlaanderen met een muzikaal spektakel voor jong en oud maar vooral met én voor onze eigen Vlaamse sterren. Zij zijn te gast in hun eigen musical waarin ze worden teruggeflitst naar hun kindertijd waar niets al belangrijk was. Naar hun rebelse tienerjaren waar alles kon, maar niets mocht. Naar ingrijpende momenten waarop moeilijke beslissingen worden genomen. Een eerste liefde, die eerste kus, hun doorbraak, een onvergetelijke vriendschap. Of een afscheid, een laatste groet, een einde van een tijdperk. Op 3 en 4 februari brengt James de musical bovendien helemaal tot leven in de Lotto Arena met een avondvullend live totaalspektakel waarin de rollen worden omgedraaid en Natalia, Bart Peeters, Willy Sommers en Margriet Hermans zélf meespelen in hun eigen musical.

De Verhulstjes (SEIZOEN 4)

Story image

Pater familias Gert Verhulst roept zijn troepen opnieuw samen voor een gloednieuw seizoen familiale avonturen. Zo volgen we Marie en Viktor tijdens hun grote familieshows en dj gigs. Reizen we mee naar Gran Canaria en Saint-Tropez. Zal Gert zich outen als fervent Speedo-drager en vliegenhater. En nemen we jammer genoeg ook samen met Ellen afscheid van één van haar allerbeste vrienden. De Verhulstjes verwelkomen ons dit seizoen elke week bij hun thuis op zondagavond. 

Blind Gekocht (SEIZOEN 5)

Story image

De jacht op dat ene droomhuis was nog nooit zo groot. Maar het ook vinden is voor veel mensen de hel, om niet te zeggen onmogelijk. En daarom vertrouwen dit seizoen opnieuw enkele moedige kandidaten blind al hun spaargeld toe aan de Blind Gekocht-experten. Dit seizoen stappen ze blinder dan ooit in het avontuur, want makelaar Béa Vandendael geeft de fakkel door aan een nieuwe, nog onbekende makelaar die de kandidaten nog nooit aan het werk zagen. Al zijn er ook nog zekerheden: presentator Jani Kazaltzis en interieurarchitecten Bart Appeltans en Kelly Claessens zijn wel op post.

De Mol (SEIZOEN 11)

Story image

Oh say, can you see? Tegen de fabelachtige woestijn horizon van Arizona tekenen zich 10 zoekende silhouetten af, die binnenkort aan hun verovering van Amerika beginnen. Onder leiding van Gilles De Coster gaat een nieuwe groep kandidaten op zoek naar the big bucks. Ze willen allemaal een zo groot mogelijke groepspot, maar in hun midden huist als vanouds een saboteur. Eén van hen is de mol. The million-dollar question is: wie? Van de Red Rocks in het noorden tot de uitgestrekte zandvlaktes in het zuiden: de overweldigende natuurpracht van Arizona vormt het decor voor een nieuwe zoektocht vol adrenaline, speurwerk en spektakel. Jump on the bandwagon

Café De Mol (SEIZOEN 5)

Story image

En natuurlijk opent in Play Zuid ook Café De Mol haar deuren voor een nieuw seizoen speurwerk naar die duivelse saboteur. Presentator Dennis Xhaët en enkele bekende gasten fileren de voorbije aflevering tussen pot en pint, gissen en speuren, zoeken naar clues, bewandelen geloofwaardige pistes of raken verstrikt in eindeloze tunnelvisies. Elke week schuift de afvaller mee aan tafel of toog en horen de mol fans hoe zij of hij terugkijkt op het avontuur van hun leven.

Viva La Feta (SEIZOEN 2)

Story image

Yassas! Otto-Jani is back. Otto-Jan Ham en Jani Kazaltzis keren terug naar hun vakantiehuis op het zonovergoten Griekse eiland Sifnos. Daar zullen ze opnieuw acht bekende gasten vereren als Griekse goden. Minister van Binnenlandse Zaken Annelies Verlinden en acteur Wim Willaert mogen zich alvast verheugen op een warme ontvangst. De andere gasten worden later bekendgemaakt.

Net als in het eerste seizoen weten de twee vrienden niet wie hun gasten zijn, en kunnen ze enkel aan de hand van enkele tips achterhalen wie er met de ferry zal aanmeren. Otto-Jan en Jani doen er alles aan om hun gasten 48 uur lang in de watten te leggen. Gelukkig kunnen ze daarvoor steeds vaker beroep doen op de immer gastvrije eilandbewoners, die nooit te beroerd zijn om hun Belgische vrienden een handje te helpen. En dan tussen pot en pint, of eerder tussen feta en ouzo, een goed gesprek zonder scrupules. Dat is waar Viva La Feta om draait.

Zijn Jani en Otto-Jan ondertussen doorgewinterde gastheren? Kunnen ze dit seizoen de wilde katten wél buiten houden? En leren ze hun bekende gasten kennen op een hele andere, ontspannen manier kennen? Yamas!

Mijn Slechtste Beste Vriendin (SEIZOEN 2 & 3)

Story image

De fictiereeks Mijn Slechtste Beste Vriendin is terug in 2023, met een tweede én derde seizoen. In het tweede seizoen van Mijn Slechtste Beste Vriendin worden de vriendschappen danig op de proef gesteld. Bedrog uit het eerste seizoen komt aan het licht en nieuwe romances ontwikkelen zich op de werkvloer. Houdt de vriendschap stand? ​In seizoen drie is het uitkijken naar hoe alles zal verlopen voor de vriendinnen, na de vele spanningen. De volledige reeks, inclusief seizoen 1, zal dit jaar te zien zijn op Play4.

De vrouwelijke topcast wordt vervolledigd door onder anderen Jennifer Heylen, Veerle Dejaeger en Ella Leyers. Ook Isabelle Vanhecke doet haar intrede als als de pijnlijk falende relatietherapeute van Sally en Peter. Er steken ook mannen de kop op in de turbulente levens van de dames, die vertolkt worden door Joren Seldeslachts, Steve Geerts, Mathias Sercu, Bas Van Weert, Robert De La Haye en ook nieuwkomer Titus Devoogd als de echtscheidingsadvocaat van Zita.

Mijn Slechtste Beste Vriendin is een productie van Lecter Scripted Media. ​De reeks komt uit de pen van Ilse Beyers en is gebaseerd op het gelijknamige boek. 

The Sky Is The Limit: All Stars

Story image

Goed nieuws voor de fans van The Sky is The Limit, want later dit jaar komt Peter Boeckx met een All Stars-editie. De voorbije jaren volgde Peter Boeckx in The Sky is The Limit enkele welstellende en succesvolle Vlamingen die het graag breed laten hangen. Harde werkers die het op eigen houtje gemaakt hebben, ondernemers die volharden en nu succesvol zijn. Peter ging op zoek naar wat hen nog drijft, waar zij van dromen en of geld nu echt gelukkig maakt.

Voor The Sky Is The Limit: All Stars volgt Peter Boeckx de absolute toppers van de voorbije seizoenen. Succesvolle ondernemers voor wie de bomen tot in de hemel groeien, en soms zelfs hoger. Na enkele jaren duiken we terug in het leven van Willy Naessens en zijn Marie-Jeanne, en maken we kennis met het dochtertje van Harry en Olga. Ook stellingbouwer Michel Van den Brande maakt opnieuw zijn opwachting, en we komen te weten of de liefde van Marie-Anne De Nil voor ‘de saucisse’ nog even groot is.

Klopjacht (SEIZOEN 3)

Story image

Klopjacht is een razend spannend kat-en-muisspel. Want waar kan je naartoe als er een heel team topspeurders naar je op zoek is? Wat doe je als je gsm getraceerd wordt, of je contacten afgeluisterd worden… als je altijd achterom moet kijken en nergens veilig bent?

De speurders worden geleid door Danny Kampers. Hij heeft ondertussen al 28 jaar ervaring bij de Federale Politie en het is ook in het echte leven zijn job om criminelen op te sporen. Zijn team van speurders bestaat uit politiemensen, researchers, analisten en cybersecurity specialisten. De Federale Politie kijkt erop toe dat ze hun boekje niet te buiten gaan. Want alleen zo wordt dit programma ook een levensechte klopjacht: voor de kijker een opwindend en bingewaardig programma en voor de kandidaten die de uitdaging aandurven een echte thriller en een ervaring om nooit te vergeten.

De Slimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 21)

Story image

I’ll be back moet Erik Van Looy gedacht hebben na het recentste jubileumseizoen van De Allerslimste Mens ter Wereld, want Erik heeft naar horen zeggen zopas zijn meest geavanceerde wapen van onder het stof gehaald: zijn mobiele telefoon. En daarmee gaat hij driest te werk zodra je in zijn vizier komt. Eenmaal ingelijfd is er dan ook geen ontsnappen meer aan en dit seizoen smijt een legioen nieuwe kandidaten zich dus opnieuw en gewillig in de strijd der strijden om te kwissen alsof hun leven er vanaf hangt. 

Na een iconische jubileumeditie met Danira Boukhriss Terkessidis als grote allesweter is de De Slimste Mens-arena weer helemaal klaar voor een geweldig nieuw seizoen bloed, zweet en schatergelach van Erik Van Looy.  

Over De Oceaan (SEIZOEN 2)

Story image

Over De Oceaan is terug. Voor het tweede seizoen van deze bijzondere realityreeks stappen zes bekende Vlamingen aan boord van een zeiljacht om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te varen. Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert zullen vanuit Gran Canaria, zonder zeilervaring en zonder enige hulp van buitenaf, een tocht van meer dan 5000 kilometer afleggen met als eindbestemming het tropische Santa Lucia in de Caraïbische zee.

Onder het toeziend oog van kapitein Piet zullen onze zes zeilers non-stop de oceaan trotseren. Dag of nacht, in storm en in stilte, de wind zal alles beslissen. Maar de tocht is deze keer allesbehalve vrijblijvend. De BV’s nemen deel aan de Atlantic Rally For Cruisers, een zeilwedstrijd die al sinds 1986 wordt georganiseerd. Het is de grootste race van zijn soort en telt elk jaar zo’n 250 deelnemers.

Over De Oceaan toont uit welk hout zes onervaren zeilers moeten gesneden zijn om de indrukwekkende Atlantische Oceaan over te steken, maar geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren op dit bijzonder avontuur.

Sports Late Night / UEFA Europa (Conference) League

Story image

Sports Late Night is er elke zaterdag en zondag met Gilles De Coster, Bart Raes en Joris Brys. Zij brengen naar goede gewoonte alle hoogtepunten en doelpunten uit de Jupiler Pro League tot bij de grootste voetbalfans. Ze houden ook de vinger aan de pols in de buitenlandse topcompetities. En de Europa League en Conference League zorgen voor spektakel met wedstrijden op het scherpst van de snee, live te volgen op onze Play-zenders.

 

5.

Play4 verrast in 2023 met de interactieve topfictiereeks Assisen… en speelt in 2023 met showbizz in het dagelijkse Play Café, terwijl buren een kamer van elkaar onder handen nemen in het nieuwe, dagelijkse zomerprogramma Changing Rooms Vlaanderen. Met nieuwe succesvolle seizoenen van Big Brother, Stukken van Mensen, Huizenjagers, Scheire en de Schepping en (Junior) Bake Off Vlaanderen 

Assisen (NIEUW)

Story image

Een moordzaak, een slachtoffer, een beschuldigde, een getalenteerde advocaat en een beenhard Openbaar Ministerie. En de jury, die wordt gevormd door het publiek, de kijker, de mensen thuis. Dat zijn alle ingrediënten voor de nieuwe interactieve fictiereeks Assisen. Elke kijker maakt onderdeel uit van de grootste volksjury ooit van Vlaanderen en zal mee beslissen over schuld of onschuld. Daarvoor zal de Vlaming week na week aandachtig moeten luisteren naar alle getuigenissen en elk pleidooi, die tot leven komen via flashbacks. Twijfel, discussie, argwaan en een spannende ontknoping vormen de basis. Klopt het wat de getuigen zeggen? Of zijn ze zelf verdacht? Het wordt een echte mindfuck. De waarheid komt pas na het verdict over schuld of onschuld aan het licht. 

Na alle pro- en contra-argumenten tegen elkaar af te wegen, moet de kijker zijn loodzware beslissing kenbaar maken en krijgt iedereen het resultaat te zien. Wat zijn de gevolgen van die uitspraak op de verschillende personages? En was het verdict wel terecht?

Play Café (NIEUW)

Story image

Play Café is een magazine met een luchtige maar scherpe kijk op wat ons bezighoudt in de wereld met focus op showbizz, true crime, social media en lifestyle. De apero onder vrienden in de vooravond waar je kletst over wat je die dag hebt gehoord of gelezen en wil delen met elkaar. De presentatoren van dienst zijn Viktor Verhulst, Celine Van Ouytsel, Evi Hanssen, Tatyana Beloy en Matthias Vandenbulcke. Zij vormen dagelijks een presentatieduo.

Changing Rooms Vlaanderen (NIEUW) *werktitel

Story image

In het nieuwe, dagelijkse zomerprogramma Changing Rooms Vlaanderen gaat Jani Kazaltzis op zoek naar buren die elkaars huis onder handen willen nemen. De kandidaten wisselen twee dagen van huis om één kamer van hun buurman of -vrouw volledig in het nieuw te steken. Krijgt de uitgeleefde woonkamer een nieuwe jeugd, of steken ze toch liever een dosis pit in de slaapkamer? De kandidaten staan er echter niet alleen voor, want Jani en co krijgen de hulp van ervaren interieurdesigners én enkele handige harry’s zodat alles tot in de puntjes wordt afgewerkt. 

Het programma is gebaseerd op het succesvolle Changing Rooms, een reality contest waarin buren een kamer in elkaars huis aanpakken en opnieuw inrichten. De reeks werd in 2018 benoemd tot ‘most famous UK home makeover show’.

Big Brother (SEIZOEN 3) 

Story image

In het derde seizoen zitten er opnieuw enkele onbekende Vlamingen en Nederlanders samen opgesloten in het inmiddels wereldberoemde Big Brother-huis. En dat gaat traditiegetrouw gepaard met een wekelijkse liveshow. Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper tekent voor deze editie al voor de derde keer op rij present, in Vlaanderen verwelkomt Play4 met Tatyana Beloy een gloednieuw gezicht. 

Stukken van Mensen (SEIZOEN 8)

Story image

In het ondertussen al achtste seizoen van Stukken van Mensen staan zes topdealers klaar om opnieuw enkele kunstpareltjes op de kop te tikken. Bie Baert, Sofie Van de Velde, Frank Van Laer, Yves Chung, Carlo Bonte en Paul De Grande geven elkaar geen duimbreed toe wanneer het aankomt op designerspullen, kunstobjecten, nieuwe creaties of gewoon leuke hebbedingen. Alles, en dan vooral geld, gooien ze in de strijd om hun concullega’s af te troeven. Al zijn er dit jaar ook nog andere kapers op de kust. In het nieuwe seizoen krijgen onze professionals bij enkele deals de onverwachte concurrentie van een geheime koper, iemand die ze niet kennen en dus ook onmogelijk kunnen inschatten. Blijven ze hun koelbloedige zelve of gaat de geheime koper aan de haal met de buit? 

Wie Stukken van Mensen zegt, zegt unieke objecten en de aanbiedingen zijn legio: van de sigaretten van de Amerikaanse president Nixon, over kunstwerken van de Japanse Matsutani en de Britse Banksy tot een opgezette Nijlkrokodil en een luxe Monopoly-set. Daarnaast wagen ook opnieuw enkele bekende koppen hun kans in de bekendste kamers van Vlaanderen: Frank Raes, Petra De Sutter, Isolde Lasoen, Sven De Leijer, Wendy Van Wanten, Cath Luyten, Wim Soutaer en Jan Peumans

Huizenjagers (SEIZOEN 8)

Story image

Al voor het achtste seizoen wordt het Huizenjagersbusje van stal gehaald en rijdt het heel Vlaanderen rond. Wekelijks stappen drie makelaars aan boord die de strijd aan gaan om de de perfecte match te vinden tussen potentiële kopers en hun droompand. Dit seizoen mogen ze hun vastgoedportefeuille bovenhalen in Brugge, Gent, het Hageland, Waasland en de Groene Gordel. Door een enthousiaste rondleiding te geven in het huis proberen ze de harten van de kooplustigen te veroveren en zo de meeste punten binnen te halen, hopelijk aangevuld met een stevig bod. Wie op het einde van de rit de meeste punten op de teller heeft staan, gaat naar huis met de felbegeerde Huizenjagerstrofee.

Ook in dit nieuwe seizoen mogen drie makelaars zich volledig uitleven in een Miljoenenweek. Zij gaan op zoek naar panden die het prijskaartje van één miljoen euro overschrijden. Onder andere Stukken Van Mensen-expert en antiquair Paul De Grande gaat op zoek naar een nieuw huis. Langs de makelaarskant speurt dan weer voormalig top-dj Justine Szpringer, bekend uit The Sky Is The Limit, heel België af om een perfecte match te vinden tussen de miljoenenkopers en hun droomhuis. 

Scheire en de Schepping (SEIZOEN 5)

Story image

In een nieuw seizoen van Scheire en de Schepping verkent Lieven Scheire opnieuw de wonderen van onze wereldbol en alle galaxies ver ver daarbuiten. Hij wordt daarbij bijgestaan door een onvermoeibaar panel, de perfecte combinatie van beauty, brains en sociaal onaangepastheid. Voor extra sfeer en gezelligheid zorgt Lievens huisfanfare ‘Die Verdammte Spielerei’: vijf vrolijke muzikanten onder leiding van tamboer-majoor Stefaan De Winter.

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 7)

Story image

Voor het zevende seizoen strijkt de witte baktent terug neer op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Tien nieuwe, gepassioneerde amateurbakkers stomen zich, omgeven door kleurrijke borders, wuivende hooivelden en prachtige bossen, klaar voor het nieuwe seizoen van Bake Off Vlaanderen.

In de iconische witte tent van Bake Off Vlaanderen halen ze hun beste bakkunsten en creaties boven onder de warme vleugels van Wim Opbrouck. Hopelijk slagen ze erin om juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender in een zoete extase te brengen. Wie volgt onze jongste deelnemer Axl op en wordt de beste amateurbakker 2023?

Junior Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 3)

Story image

Dit jaar staan de ovens op het glooiende domein van het kasteel van Groenenberg in Sint-Pieters-Leeuw. Een sprookjesdecor waar acht frisse junior bakkers aan de start verschijnen voor het derde seizoen van Junior Bake Off. Zes weken lang bakken ze de pannen van de tent en strijden ze tegen elkaar voor de titel van beste junior bakker van Vlaanderen. 

Jeroom is opnieuw aanwezig als grootste supporter van onze junior bakkers, met nieuwe lastige vragen om hen van hun werk te houden, maar ook met frisse moppen en nog steeds zero bakskills. 

De juniors bakken voor het bekende jury-duo: Regula Ysewijn en Dominique Persoone. Zij zijn razend benieuwd wat de bakkers bekokstoven en uit hun oven zullen toveren. 

Junior Bake Off Vlaanderen Moederdag 

Ook dit seizoen zet Jeroom alle mama’s terug in de bloemetjes. Jeroom nodigt vier bekende families uit voor zijn MILF-dag. Met bakken enthousiasme en bitter weinig talent stroopt het gezelschap de mouwen op. Terwijl hun kroost bakt, wachten de mama’s in een aparte tent waar Jeroom eigenzinnig en exclusief entertainment voorziet. 

 

 

 

Over GoPlay

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

GoPlay
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde