Skip to Content
Nieuwsgierige Bompa Bockie houdt Vlaanderen een hartverwarmende spiegel voor

Nieuwsgierige Bompa Bockie houdt Vlaanderen een hartverwarmende spiegel voor

Play laat het hart van de Vlamingen in 2024 sneller kloppen, met impactvolle lokale content zoals het nieuwe Boma’s(werktitel), Het Perfecte Plaatje en Bompa Bockie, die vier weken lang als bewoner leeft op het ritme van het rusthuis en zijn vele bewoners. Een spiegel voor alle Vlamingen, met nieuwe content die ontstaat vanuit het talent van een steeds grotere groep makers. De lijst met originele en nieuwe genres bij Play wordt aangevuld met een reeks nieuwe titels die ook buiten televisie bestaan, online, maar ook in het dagelijkse leven: uit de bol gaan op een wtFOCK-party voor Otis in het MAS, of met het gezin naar James De Musical in de Lotto Arena.

Ook dit jaar geeft Play opnieuw een ongeziene inkijk in bijzondere hoofden, harten en biotopen: terwijl de deelnemers in De Expeditie momenteel in Groenland de kou trotseren, is nu reeds een tweede Expeditie in de maak waarbij andere extremen opgezocht worden. Ook Celebrity Masterchef Vlaanderen bouwt verder aan het succes met een nieuwe prikkelende selectie bekenden aan het fornuis. Play-kijkcijferkanonnen De Mol, De Verhulstjes, Blind Gekocht, De Slimste Mens ter Wereld en Over De Oceaan krijgen in 2024 een nieuw seizoen, net als Niveau 4, De Rechtbank, Het Parket, Klopjacht, Scheire en de Schepping, Big Brother, Don’t Worry Be Happy en de fictiereeks Assisen: De Insulinemoord.

Play Media doet er als media- en belevingshuis in 2024 een schepje bovenop met impactvol entertainment dat verder reikt dan de grenzen van televisie. GoPlay vergroot het bereik door harder in te zetten op video én audio. Dat doen we o.a. met een reeks nieuwe videopodcasts. In de succesvolle Play-podcast Achter De Schermen bespreken Pieterjan en Jeff elke week samen met een kransje Bekende Vlamingen wat er gaande is achter de schermen van het Vlaamse medialandschap. GoPlay en Play4 brengen dagelijks live veelbesproken entertainende actua met Gert Verhulst vanuit Play Zuid in Antwerpen, en brengen gloednieuwe wervelende zaalshows van James De Musical live in de Lotto Arena. Boezemvrienden Jani Kazaltzis en James Cooke werken intussen samen aan hun eigen programma: Jani en James trekken heel België rond met hun camper en proberen tal van beroepen uit.

Naast Play4, 5, 6 en 7 is Play Crime vanaf 19 januari er voor liefhebbers van Crime. GoPlay-kijkers hebben in 2024 een streepje voor met een sterk gebundeld aanbod, en ook lineair bij Proximus en Telenet brengt de nieuwe zender Play Crime een straffe mix van true crime, misdaadseries en -films. Nog te bingen op GoPlay: De Spor. Sam Kerkhofs en Rik Verheye hebben samen Sporting Hasselt gekocht en dromen ervan de club zo snel mogelijk te laten promoveren. Het volledige voetbalseizoen is wekelijks te volgen op GoPlay, en tegen het einde van het voetbalseizoen zal er ook een gelijknamige vierdelige docureeks te zien zijn op Play4. Eveneens later in 2024, nu al in productie: een gloednieuw Play-programma met Viktor Verhulst en Joris Hessels

Met nieuwe formats en door nog meer nieuwe Vlaamse arena’s in beeld te brengen, is Play ook in 2024 dé broedplaats voor het Vlaamse creatieve talent.

Prijsbeest Play

Story image

Play beloofde in 2023 voor impactvolle content te gaan, die langer leefde dan de lineaire run. Play zette volop in op de keuzekijker en die vond zijn weg naar onze platformen zoals onder meer GoPlay. Met succes, dat bevestigen de vele prijzen die de Play-programma’s afgelopen jaar konden optekenen.

Het begon al bij de start van 2023: in januari gingen er meteen vijf van de felbegeerde Kastaars! naar Play Media, waaronder de Kastaar! voor Mediapersoonlijkheid van het Jaar voor James Cooke, de Kastaar! voor Beste tv-programma voor De Mol en die voor Beste Fictiereeks voor Nonkels. Ook de Kastaars! voor Tv-moment van het Jaar en Deelnemer van het Jaar gingen naar Play Media.

De toon was gezet, want doorheen 2023 werden er nog heel wat programma’s - waaronder Over De Oceaan, Shalom Allemaal! en Nonkels - genomineerd voor tv-prijzen tot ver buiten de landsgrenzen. Heel wat nominaties werden ook verzilverd. De Verhulstjes kregen een Binge Award in Nederland en Recht Naar De Gevangenis ontving de prestigieuze Gouden Roos.

Ook Jeroom viel meermaals in de prijzen. Hij kreeg de titel ‘Mens van het jaar’ van het weekblad Knack en het aangrijpende Boris was eind 2023 niet alleen prominent aanwezig in heel wat eindejaarslijstjes, maar sleepte ook de Ha! van Humo in de wacht. Boris, Shalom Allemaal!, Liefdestips aan Mezelf, Hacked en wtFOCK: Ada maken begin februari daarbovenop nog kans op een Ensor. Voor de tweede editie van de Kastaars! zijn er daarnaast weer heel wat Play-gezichten en Play-programma’s genomineerd. Een mooie bekroning voor de impactvolle content waarop Play in 2023 de kijker trakteerde.

Play Crime

Story image

Vanaf vandaag - vrijdag 19 januari - is Play Crime dé place to be voor de liefhebbers van het crimegenre. De kersverse zender Play Crime biedt een mooie mix van true crime, crimeseries en -films. Naast de populaire crimereeksen is er uiteraard ook ruimte voor nieuwe crimecontent op de zender.

Play Crime start op vrijdag 19 januari om 20u30 met The Thing About Pam, een reeks gebaseerd op waargebeurde feiten met Renée Zellweger en Josh Duhamel in de hoofdrollen. Vrijdag, zaterdag en zondag staat er steeds een dubbele aflevering gepland om 20u30.

Van maandag t.e.m. donderdag trakteert Play Crime de kijker van 18u30 tot 22u30 telkens op true crime, met nieuwe seizoenen van Snapped, Criminal Confessions, World Most Evil Killers en de nieuwe reeks The Real Murders of Orange County.

Op vrijdag staan er in prime time beklijvende true crime documentaires gepland over bekende en minder bekende cases zoals onder meer Oscar Pistorius, Casey Anthony, Beverly Allit en Nathasha Kampush. Zaterdag en zondag staan garant voor een dubbele portie crimefilms. Op zaterdag films die steeds gebaseerd zijn op waargebeurde feiten, zoals The Happy Face Killer, Swindler Seduction en The Gabby Petito Story. Op zondag kiest Play Crime dan weer voor televisiefilms, thrillers en detectives zoals Aurora Teagardens Mysteries

Naast herhalingen van deze reeksen en films zullen ook de crimereeksen van Play5 en Play6 zoals onder andere Cold Case en CSI te bekijken zijn op Play Crime.

Play in 2024

Bompa Bockie (NIEUW - voorjaar)

Story image

Jonas Van Boxstael, beter bekend als Bockie De Repper, worstelt hard met de angst voor de dood. Zijn wilde en gulzige levensstijl in combinatie met de vroege dood van zijn vader en opa doen hem dan ook meer en meer twijfelen over zijn houdbaarheidsdatum. Daarom vraagt hij zich af: hoe is het om oud te zijn? Nieuwsgierig naar de ups en downs van het ouder worden duikt Bompa Bockie in zijn nieuwe programma vier weken lang als bewoner het rusthuis in. Bockie krijgt er een kamer en leeft op het ritme van het rusthuis en zijn bewoners. 

Week na week leert Bockie zijn medebewoners beter kennen aan de hand van hun levensverhalen en hun ervaringen, en probeert hij te leren van hun unieke kijk op het leven. Met hartverwarmende, emotionele en grappige ontmoetingen zoekt hij naar de geneugten en de uitdagingen van een generatie mensen in hun laatste levensfase.  

Het Perfecte Plaatje (NIEUW - voorjaar)

Story image

In Het Perfecte Plaatje, een opmerkelijk tv-programma dat dit voorjaar voor het eerst in Vlaanderen te zien zal zijn, gaan 8 Bekende Vlamingen op een originele manier met fotografie aan de slag. Zij krijgen wekelijks uitdagende opdrachten waarin ze zoveel mogelijk creativiteit en technische skills moeten tonen en dat betekent dat ze regelmatig buiten hun comfortzone moeten gaan. Vooral ook omdat geen van hen professioneel bezig is met fotografie. Dit alles zorgt voor verrassende televisie, met bijzondere beelden en de nodige onverwachte emoties. De kijker leert de deelnemende Bekende Vlamingen in Het Perfecte Plaatje zo ook op een andere manier kennen. Ze staan deze keer immers voor het eerst achter de lens van de camera in plaats van ervoor. 

Binnenkort nemen Astrid Coppens, Filip Peeters, Joffrey Anane en Bie Baert het tegen elkaar op in deze speciale fotowedstrijd. Wie hun concurrenten zijn, wordt later bekendgemaakt. De presentatie van Het Perfecte Plaatje ligt alvast in handen van jong talent Manu Van Acker.

Boma’swerktitel (NIEUW - later dit jaar) 

Story image

Peter Boeckx nam onlangs na 7 succesvolle seizoenen afscheid van zijn familie van de happy few in The Sky is the Limit, maar neemt er meteen een nieuwe familie bij: die van het Vlaamse amateurvoetbal. Peter maakt binnen de verschillende clubs kennis met hun voorzitters, want aan het hoofd van elke amateurploeg staat een gepassioneerde président die al zijn tijd in de club steekt. En geen ploeg zonder de spelers, de trainers, en de vele vrijwilligers. Het zijn stuk voor stuk mensen met verschillende achtergronden, overtuigingen en leeftijden, maar wel één gemeenschappelijk doel: het succes van hun amateurploeg. 

Wie zijn de mensen achter de ploeg? Hoe houden ze hun club draaiende? En wat maakt een Vlaamse amateurploeg zo uniek? Van het gras maaien, boterhammen smeren voor de speler, de cafetaria uitbaten en shirts wassen, alles moet gebeuren en niks is te veel gevraagd. 

Nonkels (SEIZOEN 2 - voorjaar)

Story image

In het tweede seizoen van de succesreeks Nonkels rommelt het in de drie huishoudens van de West-Vlaamse broers Persyn. Innocent wordt verliefd, Willy krijgt genadeloze concurrentie op de kunstgrasmarkt en Luc probeert onder de plak van Carine vandaan te kruipen. Dit zet het huwelijk van de nonkels op springen.

Jelle De Beule, Rik Verheye en Wim Willaert geven opnieuw gestalte aan de Nonkels. Isabelle Van Hecke, Emilie De Roo en Blaise Afonso zijn hun wederhelften. Ook Silke Thorrez en Manu Van Acker zijn weer van de partij, samen met nieuwkomer Assa Sylla. Wim Opbrouck krijgt een grotere rol toebedeeld als de baas van Tuincentrum Van Eeden.

De Expeditie: Groenland (NIEUW - voorjaar)

Story image

In De Expeditie maken Tine Embrechts, Joris Hessels, Viktor Verhulst, Sven Mary, Lynn Van Royen, Jinnih Beels, Average Rob en Pommelien Thijs onder leiding van twee ervaren arctic gidsen een extreem uitdagende tocht in Groenland. Met ski’s en een loodzware slee leggen ze in erg moeilijke omstandigheden een traject van 164 km af van Kangerlussuaq tot Sissimut, een ongerept en desolaat gebied en dit in vrieskoude omstandigheden tot -35°. De deelnemers beleven een unieke ervaring en worden tegelijkertijd geconfronteerd met de eigen limieten, zowel fysiek als emotioneel, maar ook met die van de groep.

Assisen: De Insulinemoord (NIEUW - voorjaar)

Story image

Wanneer de 18-jarige Luna Laeremans dood wordt aangetroffen in de stal van haar lievelingspaard geeft haar grootvader, ex-jumpingkampioen Dirk Dejager, toe dat hij zijn kleindochter om het leven bracht. Dejager, die diabetespatiënt is, gebruikte naar eigen zeggen insuline om de depressieve Luna uit haar lijden te verlossen na een tragische val van haar paard. De ouders van het meisje ontkennen echter dat hun dochter uit het leven wilde stappen. Zij beweren dat haar grootvader druk op haar uitoefende om als jumpingruiter de eer van de familie te verdedigen nadat zijn eigen carrière noodgedwongen beëindigd werd. Toen Luna die droom niet meer kon waarmaken, lukte het Dirk niet zijn zware teleurstelling te verbergen.

Dirk Dejager wordt beschuldigd van moord met voorbedachte rade, maar dat is buiten zijn advocaat Bregt Craps gerekend. Die haalt alles uit de kast om aan te tonen dat Dirk Dejager geen verbitterde moordenaar is, maar een liefdevolle grootvader. Aan de jury, de kijker dus, om hierover te oordelen.

Assisen: De Insulinemoord brengt An Miller, Filip Peeters en Katelijne Verbeke opnieuw naar de rechtbank en voegt daar onder meer Gene Bervoets, Zita Windey, Willem De Schryver, Inge Paulussen, Bert Haelvoet en nog vele anderen aan toe.

De Slimste Mens ter Wereld (SEIZOEN 22 - later dit jaar)

Story image

Presentator Erik Van Looy onthulde onlangs dat hij nog minstens 20 jaar de quiz aller quizzen wil presenteren. Dus natuurlijk komt er dit jaar een nieuw seizoen van het populaire programma aan. Vierendertig kandidaten zullen opnieuw een gooi doen naar de felbegeerde oorkonde van De Slimste Mens Ter Wereld.

De Mol (SEIZOEN 12 - voorjaar)

Story image

Tien onbekende Vlamingen zetten dit voorjaar koers naar Sicilië, het grootste eiland van de Middellandse Zee. Onder leiding van Godfather Gilles De Coster gaan ze op zoek naar een zo groot mogelijke groepspot. Maar zoals steeds is één van die tien niet wie hij of zij zegt te zijn. Eén van die tien is la talpa. De mol. Een reis langs bruisende steden en slapende dorpjes, van de ruige kustlijn tot in het broeierige binnenland, dwars doorheen de rijke geschiedenis en cultuur van het mysterieuze Sicilië. Alle wegen leiden naar de ontmaskering van de Mol. Maar niet iedereen zal de eindbestemming halen.

Café De Mol (SEIZOEN 6 - voorjaar)

Story image

Meteen na elke aflevering van De Mol kunnen trouwe fans zich verzamelen in Café De Mol, waar ze samen met bekende en onbekende die hard Mol-jagers op zoek kunnen gaan naar hints en strategieën om de Mol te ontmaskeren. Dennis Xhaët neemt opnieuw de rol op zich om alles in goede banen te leiden. Café De Mol wordt helemaal live uitgezonden vanuit Play Zuid in Antwerpen, waardoor het dé plek is om elke zondagavond een glimp op te vangen van de afvallers en om samen met vrienden te klinken op wankele theorieën en slimme ontdekkingen. 

Over De Oceaan (SEIZOEN 3 - later dit jaar)

Story image

In het derde seizoen van Over De Oceaan stappen 6 bekende Vlamingen aan boord van het gloednieuwe zeilschip Initials. En dat is niet alles, want dit seizoen trotseren ze de Atlantische Oceaan onder leiding van een kersverse kapitein genaamd Sigrid. Sigrid is een echte zee-nomade die sinds 2011 vertrokken is in Nieuwpoort en solo rondtrekt op de Atlantische Oceaan en Caraïbische zee. Dit seizoen wagen Celine Van Ouytsel, Jeroom Snelders, Riadh Bahri, Clara Cleymans, Kat Kerkhofs en Steven Van Gucht zich aan de oversteek van de imposante zoutwatervlakte. Over De Oceaan laat zien uit welk hout de zes onervaren zeilers gesneden zijn en geeft ook een inkijk in de persoonlijke odyssee die elk bemanningslid zal ervaren in deze bijzondere bubbel. 

In het vorige seizoen maakten Ella Leyers, Annelien Coorevits, Elodie Ouedraogo, Gert Verheyen, James Cooke en Jonas Geirnaert de overtocht van meer dan 5.000 kilometer.

De Verhulstjes (SEIZOEN 6 - later dit jaar)

Story image

De familie Verhulst is opnieuw van partij. Van Antwerpen over Saint-Tropez en vorig seizoen zelfs tot in de Noorse Fjorden. Ook dit seizoen volgen we opnieuw Gert, Ellen, Viktor en Marie in grote en kleine gebeurtenissen in hun dagdagelijkse leven, zowel in binnen- als buitenland.  

Celebrity MasterChef Vlaanderen (SEIZOEN 2 - voorjaar)

Wie volgt Linde Merckpoel op als winnaar van Celebrity MasterChef Vlaanderen? Het basisrecept blijft hetzelfde: potjes die overkoken, pittige ingrediënten, zout in de onvermijdelijke snijwonden, smaakbommen en (niet altijd even) perfecte cuissons. Maar deze keer trekken 10 nieuwe bekende koppen met een kokende passie hun keukenschort aan. Ze bakken, braden, stomen en grillen de ziel uit hun lijf in een reeks nieuwe, spannende en vooral overheerlijke opdrachten. Dat doen ze opnieuw onder toeziend oog van de driekoppige sterrenjury met een messcherpe mening. MNM-dj Kawtar Ehlalouch en acteur Titus De Voogdt strijden alvast mee naar de felbegeerde titel van Celebrity Masterchef 2024. Wie zich dit seizoen nog MasterChef mag noemen, zal later duidelijk worden. 

Blind Gekocht (SEIZOEN 6 - voorjaar)

Story image

In Blind Gekocht stappen dit voorjaar 7 nieuwe gezinnen in het immo-avontuur van hun leven. Een huis vinden blijkt onmogelijk en daarom vertrouwen ze al hun spaarcenten toe aan Jani en het team van experten. Makelaar Kinga moet het onderste uit de kan halen om hét ideale huis voor de gezinnen te vinden. De lat ligt hoog, maar ze staat er niet alleen voor. Kinga krijgt immers de hulp van twee kersverse en zeer gepassioneerde interieurspecialisten. Vinden ze voor iedereen een huis? Valt het interieur in de smaak? En voldoet het huis aan het eisenpakket? 

James De Musical (SEIZOEN 3 - voorjaar)

Story image

Van Tom Waes tot een wel heel bijzondere voetbalploeg. 6 bekende Vlamingen krijgen weer de musical van hun leven in het derde seizoen van James De Musical. Naast Tom Waes krijgen ook Metejoor, Maaike Cafmeyer, Marc Coucke, Regi én de cast van F.C. De Kampioenen hun eigen unieke musical.  

Het populaire programma van presentator James Cooke ontving de voorbije twee jaar al heel wat bekende gasten die stuk voor stuk werden getrakteerd op een unieke musical over hun leven, waaronder grote namen als Luc Appermont, Philippe Geubels, Bart Peeters, Gert Verhulst, de Pfaffs, Natalia, en vele anderen. 

Don’t Worry Be Happy (SEIZOEN 4 - voorjaar)

Story image

In Don’t Worry Be Happy volgt Peter Boeckx mensen met het gelijknamige levensmotto. Deze buitenbeentjes zijn niet met het materiële bezig, integendeel, ze hechten weinig tot geen waarde aan materiële rijkdom. Ze halen hun drive, hun creativiteit en hun dagelijks geluk uit de simpele dingen des levens. Ze leven heel zuinig, maar voelen zich de koning te rijk. Het leven is mooi, als je het maar wil zien. We kunnen weer rekenen op anciens Hubert en Louis aka ‘de boerkes’, maar ook Marieke met haar Hobbit-huisje is weer te zien in het nieuwe seizoen later dit voorjaar.

De Tafel Van Gert (2024)

Story image

Na een korte winterstop is De Tafel van Gert vanaf 29 januari weer helemaal terug. De Tafel van Gert is intussen de meest verrassende en bekendste talkshow van Vlaanderen, waarin presentator Gert Verhulst op een zowel kritische als grappige manier aan de slag gaat met de actualiteit van de dag. Met aan de ene kant 3 mensen aan de tafel die zelf de actualiteit hebben beïnvloed en aan de andere kant 3 mensen die er iets grappigs over kunnen vertellen, meer weten over een aantal onderwerpen of er kritische vragen over durven stellen. 

Het programma werd het afgelopen najaar iets losser met nog wat meer ruimte voor humor, zónder dat de zwaardere onderwerpen uit de weg werden gegaan. En dat loonde, zowel inhoudelijk als qua cijfers groeide het programma gestaag en zorgde De Tafel van Gert opnieuw voor enkele opmerkelijke tv-momenten. Het impulsieve huwelijksaanzoek van Michel Van den Brande, de getuigenis van Conner Rousseau, de burgemeester van Knokke die live in het programma zijn ontslag gaf en het relaas van Vincent Van Quickenborne over het grensoverschrijdend gedrag van een pater op school om er maar enkele op te noemen.

Ook in dit nieuwe seizoen streeft De Tafel van Gert er opnieuw naar actueel, verrassend en dwingend te zijn, maar ook grappig en entertainend, gedurfd en soms spannend. En ook deze keer weer volledig live.

True Crime Belgium: Hans van Themsche (NIEUW - voorjaar)

Story image

Hans Van Themsche, toen net 18, vermoordde op 11 mei 2006 de tweejarige peuter, Luna, en haar Malinese au pair N'Doei Oulematou (24) tijdens zijn moordtocht door de straten van Antwerpen. Eerder schoot hij ook op een Turkse vrouw van 46 die op een bankje een boek aan het lezen was. In de docureeks ontmoeten Laurence (de mama van Luna) en Van Themsche elkaar in de gevangenis van Oudenaarde. Dankzij een bemiddelingstraject krijgen ze de kans om elkaar in de ogen te kijken. Maar wat zeg je tegen de moordenaar van je kind en hoe reageer je tegen moeder wiens kind je hebt afgenomen? In drie afleveringen wordt de case vanuit verschillende hoeken belicht. De documentaire laat ook zien wat deze zaak maatschappelijk in beweging bracht. 

Niveau 4 Terreur (NIEUW - voorjaar)

Story image

Het vierde seizoen van Niveau 4 kreeg gemiddeld zo’n half miljoen kijkers over de vloer en daar wordt nu een vervolg aan gegeven. De dag na de laffe terreurdaad op twee Zweedse voetbalfans op 16 oktober nam Eric Goens opnieuw plaats op de achterbank van de combi om de nasleep van de aanslag in beeld te brengen. De gespannen sfeer bij de agenten, de complete chaos en verschillende grote politieacties die in de dagen nadien ondernomen zijn, zullen te zien zijn in 3 intense nieuwe afleveringen.

De Rechtbank (SEIZOEN 13 - voorjaar)

Story image

De deuren van De Rechtbank zwaaien opnieuw open. De Rechtbank is inmiddels toe aan zijn dertiende (!) seizoen. De camera’s kijken opnieuw binnen bij Vredegerechten, politierechtbanken en correctionele rechtbanken over het hele land. Voor het eerst krijgen we ook een unieke inkijk in de opmerkelijke drugsbehandelingskamer van Gent, waar een beklaagde de kans krijgt om onder toezicht van de rechtbank aan zijn of haar verslavingsproblematiek te werken. Maar ook volgen we de Antwerpse rechter Arn Calewaert op de voet, zien we de vastberaden politierechter Sarie De Vrieze aan het werk en krijgen we een inkijk in de correctionele rechtbank van Tongeren.

Het Parket (SEIZOEN 3 - later dit jaar)

Story image

In het nieuwe seizoen van Het Parket worden de deuren opengesteld van Het Parket in Leuven. Er worden verschillende magistraten gevolgd met heel uiteenlopende specialiteiten: jeugd, zeden en intrafamiliaal geweld, lokale criminaliteit, politieparket, … Ook krijgen we een unieke inkijk in het Justitiehuis van Leuven. Op de dienst ‘Slachtofferonthaal’ wordt een justitieassistent gevolgd die slachtoffers en nabestaanden bijstaat. Ook wordt er meegekeken op de dienst  ‘Bemiddeling en Maatregelen’ waar geprobeerd wordt om via persoonlijke gesprekken geschillen tussen verdachten en slachtoffers te regelen zodat een rechtszaak vermeden kan worden.

Big Brother (SEIZOEN 4 - voorjaar)

Story image

“I’ll be watching you” klonk nog nooit zo accuraat. Na het succes van de vorige editie is Big Brother ook in 2024 terug aan zet. In dit nieuwe seizoen: een nieuwe groep bewoners, een nieuw huis en nieuwe regels. De presentatie van Big Brother ligt opnieuw in handen van Tatyana Beloy en de Nederlandse presentatrice Geraldine Kemper. En dit alles natuurlijk onder het alziende oog van Big Brother. De kijker volgt de deelnemers van dit ultieme realityprogramma 24/7 van heel dichtbij en heeft ook dit seizoen weer invloed op het verloop in het huis. Big Brother wordt elke dag van maandag tot vrijdag uitgezonden op Play4 en op GoPlay. Elke zaterdag is er de liveshow ‘Big Brother: Live’. Op Play247 en GoPlay kan er via de livestream 24/7 worden meegekeken met de bewoners in het Big Brother huis.

Scheire en de De Schepping (SEIZOEN 5 - voorjaar)

Story image

In een nieuw seizoen van Scheire en de Schepping verkent Lieven Scheire opnieuw de wonderen van onze wereldbol en alle galaxies ver daarbuiten. Hij wordt daarbij bijgestaan door een onvermoeibaar panel, de perfecte combinatie van beauty, brains en sociale onaangepastheid. Voor extra sfeer en gezelligheid zorgt Lievens gloednieuwe huisfanfare ‘Die Verdammte Spielerei’: vijf vrolijke muzikanten onder leiding van tamboer-majoor Stefaan De Winter.

Klopjacht (SEIZOEN 4 - later dit jaar)

Story image

Afgelopen seizoen zagen we hoe de voortvluchtigen de speurders de slim af waren en op een indrukwekkende manier erin slaagden om de finale te halen. Klopjacht is het ultieme kat-en-muisspel tussen speurders en gewone Vlamingen dat op het scherpst van de snee wordt gespeeld. Kan je in België van de ene op de andere dag volledig van de radar verdwijnen? Wie is het slimst en haalt de eindmeet? 

Junior Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 4 - voorjaar)

Story image

8 Jonge gepassioneerde hobbybakkers strijden 6 weken lang voor de titel van Junior Bake Off Vlaanderen 2024. De deelnemers krijgen elke week de kans om aan de hand van 2 opdrachten de jury te overtuigen: een technische opdracht en een spektakelstuk. Week na week moet 1 bakker het strijdtoneel verlaten. De arena is hun keukeneiland in de Bake Off-tent die voor de gelegenheid opnieuw rijst in de voortuin van Kasteel en Domein Groenenberg. Uiteraard is presentator Jeroom weer van de partij met een karrenvracht aan lastige vragen en afleidende mopjes. Ook het bekende jury-duo Regula Ysewijn en Dominique Persoone zijn opnieuw van de partij.

Bake Off Vlaanderen (SEIZOEN 8 - later dit jaar)

Story image

Tien nieuwe, ovenverse amateurbakkers stomen zich klaar voor het achtste seizoen van Bake Off Vlaanderen. In de iconische witte Bake Off tent zullen ze hun beste bakkunsten en creaties bovenhalen onder de warme vleugels van presentator Wim Opbrouck. Juryleden Regula Ysewijn en Herman Van Dender zullen opnieuw hun kritische zelve zijn bij het proeven van de verschillende baksels. Wie volgt Jante Hoefnagels op als winnaar en wordt beste amateurbakker van 2024?

Stukken van Mensen (SEIZOEN 9 - later dit jaar)

Story image

De experten van Stukken van Mensen zijn nog lang niet uitgekocht en uitverkocht. Integendeel. En voor het nieuwe, negende seizoen krijgen Bie Baert, Frank Van Laer, Yves Chung, Sofie Van de Velde, Carlo Bonte en Paul De Grande ook nog eens een nieuwe locatie waarin ze hun onderhandelingsskills kunnen tonen. In het Art Center Hugo Voeten komen ze oog in oog te staan met elkaar en met de verkopers van prachtige kunstwerken, indrukwekkende schilderijen, unieke meubels en straffe historische objecten. Ook dit seizoen krijgen de dealers er een potentiële en vooral geduchte concurrent bij: de geheime koper. Zomaar hun voeten eraan vegen is dus allesbehalve een optie. Geen kunstwerk zonder piëdestal en ook dit seizoen geen Stukken van Mensen zonder presentatrice Evy Gruyaert die alles opnieuw in goede banen leidt.

UEFA Europa League & Conference League

Story image

Goed nieuws voor de voetbalfans: naast het Europese voetbal in het huidige seizoen 2023-2024 zullen de volgende drie seizoenen (2024-2025, 2025-2026 en 2026-2027) alle UEFA Europa League- én UEFA Conference Leaguewedstrijden in Vlaanderen live en exclusief te zien bij de Play-zenders. Play Media heeft dus zowel de eerste als de tweede keuze voor het Europees voetbal op donderdagavond. Bovendien staat het hernieuwde competitieformat garant voor spektakel, helemaal in lijn met het DNA van Play. Net als de voorbije jaren worden de wedstrijden van beide topcompetities telkens gespeeld op donderdagavond en voorzien van live commentaar van Bart Raes, Philippe Crols en Geert De Vlieger. De presentatie is in handen van Gilles De Coster, die onder meer analisten Bob Peeters, Jacky Mathijssen, Eric Van Meir, Frank Boeckx en Olivier Deschacht in de studio ontvangt.

De Spor (NIEUW - 2024)

Story image

Acteur en televisiemaker Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalcub gekocht: Sporting Hasselt, bij de Limburgse fans beter bekend als ‘De Spor’. Rik en Sam laten zich volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. Wekelijks nemen ze in hun docureeks De Spor op GoPlay Vlaanderen mee achter de schermen van hun avontuur en geven ze een unieke inkijk in hun leven, hun ontspoorde jongensdroom en hun werk als kersverse voorzitters. Dit voorjaar zal er ook een gelijknamige vierdelige docureeks te zien zijn op Play4. 

Sam en Rik zijn ambitieus. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en Sporting Hasselt zo snel mogelijk laten promoveren. Op een financieel gezonde manier. En dat terwijl veel clubs in België te koop staan of in buitenlandse handen zijn. Maar kan je met een beperkt budget een traditieclub nieuw leven inblazen? En wat komt er allemaal kijken bij het voorzitterschap? Van de jacht op een nieuwe spits tot het herstellen van een kapotte droogkast. Bij Club Brugge of Anderlecht geen job voor de voorzitter, voor Sam en Rik wel.

Maar De Spor is veel meer dan voetbal. De Spor, dat zijn de fans, dat is de community. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. Wat vinden zij ervan dat een bekende acteur en een ondernemer plots hun club overnemen? En staan Rik en Sam meteen in de gratie van het Vettig Hoekske, de spionkop van De Spor?

UFC (NIEUW - 2024)

Story image

UFC heeft er een nieuwe thuis bij in Vlaanderen: GoPlay. UFC - wereldwijd de meest toonaangevende organisatie voor Mixed Martial Arts (MMA) - en Play Media hebben daarover een akkoord bereikt en slaan de komende jaren de handen in elkaar om meer dan 40 UFC-evenementen per jaar te livestreamen op GoPlay. Zowel alle Fight Nights als de genummerde evenementen zijn volledig te volgen op het online platform. Er staan ook verschillende Europese fights op de planning en die kunnen de Belgische fans daarbovenop volledig live en gratis lineair bekijken op Play6.

Passie, doorzettingsvermogen, vechtlust, emotie en entertainment, zowel op als naast de Octagon. Dat is UFC. Daarom biedt GoPlay naast alle livestreams van de UFC-evenementen ook heel wat uren aan extra UFC-content aan in de aanloop naar de events, waaronder persconferenties, voorbeschouwingen en wegingen. De hardcore fans en zij die geen genoeg kunnen krijgen van hun favoriete MMA-idolen, kunnen ook nog afstemmen op extra shows zoals de UFC Countdown en UFC Connected of samenvattingen bekijken van alle hoogtepunten. 

UFC heeft door de jaren heen al heel wat legendes voortgebracht, zoals onder anderen Conor McGregor en Ronda Rousey. Afgelopen augustus slaagde de Belg Oki Bolaij erin een felbegeerde kans te bemachtigen om in UFC te strijden na een overwinning bij Dana White's Contender Series. De volgende stappen in zijn MMA-carrière zijn nu ook meteen live te volgen op GoPlay.

F*** You Very, Very Much (SEIZOEN 2 - later dit jaar)

Story image

In het tweede seizoen van F*** You Very, Very Much treffen we onze drie favoriete spartelende, vuilgebekte dertigers twee jaar later aan. Het studentikoze bestaan van An (Frances Lefebure) kabbelt weldadig voort, tot er iets zeer onwenselijks gebeurt: ze wordt verliefd! Flo (Evelien Bosmans), ondertussen een bekende actrice, is met haar geliefde Kato (Violet Braeckman) op zoek naar de perfecte zaaddonor voor de perfecte baby. Violet (Daphne Wellens) blijkt gelukkig getrouwd met Joris (Jonas Geirnaert). Alle ondernemingslust die ze vroeger in haar affaire en alcoholverslaving stak, kanaliseert ze nu naar een voorbeeldig bestaan: ze is een healthfreak, drinkt niet meer en zit bij een kerkkoor.

Naast oudgedienden Tiny Bertels, Damiaan De Schrijver en Peter De Graef maken onder meer Flor Van Severen, Robbert Vervloet, Herwig Ilegems, Marleen Merckx, Tom Audenaert, Maarten Mertens en Charlotte Timmers hun opwachting in de herkenbare, atypische reeks over jezelf vinden in tijden van Tinder en tofu.

Otis (NIEUW - voorjaar)

Story image

Met de lancering van wtFOCK zette Play als eerste Vlaamse zender in op online jongerenreeksen, en met succes! De reeks bereikte tal van jongeren en de afleveringen blijven tot op vandaag enorm druk bekeken op GoPlay. Dit voorjaar komt GoPlay met een gloednieuwe titel, Otis. Na een nachtje stappen wordt de 17-jarige Otis op straat aangesproken door een modellenscout die hem uitnodigt voor een fotoshoot: het begin van een rollercoaster voor Otis, die de wondere wereld van de glamour, de catwalk en de bijhorende feestjes ontdekt. Maar al snel leert hij de duistere kant kennen, een toxische wereld van schone schijn, drugs en grensoverschrijdend gedrag. Gebruikt, gekwetst en vernederd gaat hij mentaal en fysiek bijna ten onder. Otis, gespeeld door Mathis Mavuela, was onder andere al te zien in wtFOCK: Ada en wtFOCK: Anaïs. 

Hacked (SEIZOEN 2 - voorjaar)

Story image

En ook Hacked is zo’n online fictiereeks die het al enorm goed deed op GoPlay. De webreeks werd onder andere al bekroond als beste korte serie op Canneséries en SeriesFest Austin USA. In het eerste luik van Hacked zagen we Nilou, Malik en Zahra slachtoffer worden van een hacker die hen tot het uiterste dreef: hij dreigde hun diepste geheimen bloot te leggen als ze zijn uitdagende opdrachten niet zouden uitvoeren. In dit tweede luik volgen we die hacker, Axel, wanneer hij vals beschuldigd wordt van cyberpesten en uiteindelijk zichzelf verliest in zijn macabere spel op zoek naar wraak. Eén verhaal, vanuit twee verschillende en verrassende perspectieven.

Achter De Schermen (SEIZOEN 3 - voorjaar)

Story image

Achter De Schermen is de meest speelse en eigenzinnige mediapodcast van Vlaanderen. Elke week bespreken Pieterjan Marchand en Jeff Bronder vanuit Play Zuid wat er gaande is achter de schermen van de Vlaamse media. Ze worden daarin bijgestaan door een fraai kransje bekende Vlamingen. 

Schoven al aan de afgelopen twee seizoenen: de bijna voltallige familie Verhulst, mét puppy Joey. Maar ook andere gezichten als Metejoor, Bockie de Repper, Fien Germijns, Jelle De Beule of Kat Kerkhofs deden al heel wat onthullingen over het wereldje voor en achter de camera of de microfoon.   

Hoe gaat het eraan toe in de backstage van de Kastaars? Wie dronk er een fles te veel op het kerstdiner van Play Media? Worden alle moppen uit Nonkels 2 geschreven in de tuin van Rik Verheye? Waarom proeft de jury bij Masterchef eigenlijk koud eten? De antwoorden op deze prangende vragen krijg je elke woensdagochtend in een verse Achter de Schermen op GoPlay, Youtube of in je favoriete podcastapp. Ja, het was weer wat in de Vlaamse media.

 

Barbara Salomon Persmanager Play4, Play5, Play6, Play7 & GoPlay

 

 

 

 

 

 

Over GoPlay

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

GoPlay
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde