Cruciaal duel tussen Sporting Hasselt en Ninove voor promotie live te volgen op GoPlay op zaterdag 11 mei vanaf 19u40

met uitgebreide voor- en nabeschouwing en live commentaar van Evert Winkelmans en Carl Dircksens

Rik Verheye en Sam Kerkhofs grepen met hun club Sporting Hasselt nipt naast de titel, maar de strijd om promotie is allesbehalve gestreden. De Spor moet morgen - op zaterdag 11 mei - op eigen veld vol aan de bak tegen Ninove, de vicekampioen uit de andere reeks in 2e amateur. Winst in eigen huis betekent ook meteen promotie … als Patro Eisden en KV Oostende een proflicentie krijgen. De cruciale wedstrijd is volledig live te volgen op GoPlay vanaf 19u40, met een uitgebreide voor- en nabeschouwing én live commentaar van Evert Winkelmans en Carl Dircksens.

In de omkadering voor, tijdens en na de match brengt GoPlay de beleving tijdens één van de belangrijkste wedstrijden uit de geschiedenis van De Spor. Zo zijn er naast de livestream zelf ook heel wat interviews met voorzitters Rik en Sam, spelers, trainer, supporters, vrijwilligers van de Spor die Vlaanderen reeds kent uit de reeks op GoPlay en bekende gezichten in de tribune.

Vierdelige docureeks 'De Spor' is vanaf zondag 19 mei beschikbaar op GoPlay en Play4

Van vrees voor degradatie naar hoop voor promotie. En dat op een jaar tijd. Dat is het verhaal van acteur en televisiemaker Rik Verheye en ondernemer Sam Kerkhofs. Zij hebben met hun eigen spaarcenten een voetbalcub gekocht: Sporting Hasselt, aka ‘De Spor’. Rik en Sam laten zich volgen door een cameraploeg bij hun thuis, onderweg, op de club en in de catacomben van het amateurvoetbal. Vanaf zondag 19 mei nemen ze in hun vierdelige docureeks Vlaanderen mee achter de schermen van hun avontuur en geven ze een unieke inkijk in hun leven, hun ontspoorde jongensdroom en hun werk als kersverse voorzitters.

Sam en Rik zijn ambitieus. Ze willen het Belgisch voetbal veroveren en Sporting Hasselt zo snel mogelijk laten promoveren. Op een financieel gezonde manier. En dat terwijl veel clubs in België te koop staan of in buitenlandse handen zijn. Maar kan je met een beperkt budget een traditieclub nieuw leven inblazen? En wat komt er allemaal kijken bij het voorzitterschap? Van de jacht op een nieuwe spits tot het herstellen van een kapotte droogkast. Bij Club Brugge of Anderlecht geen job voor de voorzitter, voor Sam en Rik wel.

Maar De Spor is veel meer dan voetbal. De Spor, dat zijn de fans, dat is de community. Van Arlette aan de kassa tot Johny de stadionomroeper. Wat vinden zij ervan dat een bekende acteur en een ondernemer plots hun club overnemen? En staan Rik en Sam meteen in de gratie van het Vettig Hoekske, de spionkop van De Spor?

 

Over GoPlay

Alle vermelde teksten, foto’s, afbeeldingen, logo’s, handelsnamen, merken en audiovisueel materiaal zijn in eigendom of in licentie van Play Media, Play4, Play5, Play6, Play7 of GoPlay: deze zijn auteursrechtelijk of anderszins beschermd.

Gebruik hiervan is niet toegestaan zonder voorafgaandelijk akkoord van Play Media, hetzij via email hetzij na het ontvangen van een login op www.beeldfabriek.be. Het ontvangen van een login impliceert uw akkoord met de gebruiksvoorwaarden van www.beeldfabriek.be.

GoPlay
Harensesteenweg 224
1800 Vilvoorde